Kam vyrazit s dětmi o víkendu

Již tuto sobotu se v Bykáni koná oblíbená akce Den s koňmi
 

Ani tato sobota a neděle nebude nudná. V okolí Prahy se totiž koná spousta akcí. Připravili jsme pro vás hned několik tipů.

Rytířské půtky na tvrzi ve Velké Dobré

Na čtvrtém ročníku této akce, která se bude konat v sobotu 19. září od 13 do 20 hodin, se můžete těšit na divadelní a šermířská vystoupení, střelbu z obléhacího stroje, koňská vystoupení, orientální tance, dobové tržiště, předvádění řemesel a večerní ohňové představení. Kromě toho bude možné prohlédnout si tvrz, která je jinak uzavřená. Více na: www.jencov.estranky.cz

Karneval s koňmi

Občanské sdružení Stáj Rozárka v Bykáni u Kutné Hory pořádá v sobotu 19. září od 14.30 hodin oblíbenou karnevalovou akci pro děti i jejich rodiče. Na programu  bude ukázka vozatajského umění a projížďky v povozu, ruční výroba šperků a svíček nebo také prohlídka malého vojenského ležení a dobových kostýmů ze 14. a 15. století. Těšit se můžete i na historický šermířský turnaj. Více na www.stajrozarka.cz.

Po stopách kocoura Mikeše

19. září od 8 hodin se koná 12. ročník tradičního pochodu "Po stopách kocoura Mikeše" v Ladově kraji. Každé dítě dostane na startu malou hračku a každý pejsek pamlsek. Více o akci se dozvíte na: www.mnichovice.info

Klecanský Pravý Hradec zve na seznamovací den

Chcete se seznámit s novými sousedy, kterých v Klecanech stále přibývá? Nebo jste to vy, kteří se nedávno přistěhovali a chtěli byste se seznámit se starousedlíky? Přijďte v neděli 20. září ve 14 hodin na náměstí Třebízského a přineste něco dobrého na ochutnání, přiveďte děti, rodiče a své nové sousedy. Připraven je program pro děti i dospělé. Více se dozvíte na www.klubklicek.cz.