Víte, jak dobrý seznamovací inzerát napsat? Zde je návod

Je to guláš v seznamkách. Lidí jak much, ale ta pravá, či ten pravý... Kde je?
 

Pokud se chceme seznámit pomocí inzerátu, musíme mít jasný cíl, proč ho dáváme. Dobrý inzerát, který zaujme na první pohled, musí obsahovat informace, které zaujmou protějšek. Jaké informace o sobě poskytnout? Jak inzerát napsat, aby zaujal? Zde je tip.

Je jasné, že hodně lidí, kteří se chtějí seznámit, napíšou inzerát "chci se seznámit". Už v té chvíli je touha po seznámení na vrcholu našeho přání najít protějšek. Pokud se ovšem touto formou jen nebavíme, nezabíjíme nudu u počítače a nebojujeme se zvědavostí, kdo by asi tak měl o nás zájem, kdyby…, ale tím veškerá aktivita v seznamování končí. Bohužel v dnešní době je to častý jev.

Seznamka se doslova hemží novými inzeráty a člověk by chtěl mít co nejvíc odpovědí. Ale seznamka je o lidech, a ať chceme nebo ne, i o našich snech, cílech, osobních datech a informacích. Proto se volí opatrnost. Počítejte proto s tím, že seznamka znamená trochu i čekání. Seznamka je jako lov na zlatou rybku. Pokud chcete, zvolte vhodnou návnadu. Ale nikdy nelžete.

Seznamovací inzerát je pomalý proces

Neponechávejte věci na náhodu. Ujasněte si text vašeho inzerátu. Nepište o sobě tak, jak byste se líbili sami sobě. Pište tak, abyste zaujali tu pravou partnerku nebo toho správného partnera. Jsou na seznamkách, jen musíte inzerát vhodně zformulovat.

I když jsou na seznamovacích portálech tisíce návštěvníků a inzerentů, ne každý má touhu se seznámit. Někdo se nudí v práci a baví se tím, že loví ve vodách seznamek. Hodně lidí dávají seznamovací inzerát jen ze žertu a baví se tím, jací "ubožáci" jim odepíšu. Myslete na to dřív, než někomu pošlete svoji fotku či adresu.

Mnoho lidi hledá rychlý flirt. Nejraději ještě prvý den. Hlavně muži. Komunikaci rychle stočí po pár písmenech, kdo je kdo, na 3 základní parametry ženáče či chlapa, kterému jde jen o sex, a po něm ahoj, další na řadě.

Hlavní parametry rychlého flirtu

1. Mám čas jen přes den. Takže do toho se počítá i práce, povinnosti a ve výsledku je čas omezen jen krátce na hodinu až dvě a náplň společného času je … SEX.

2. Partner se svým zázemím. Je to přirozené, přece si vás někdo nepozve do bytu, kde je manželka či manžel a k tomu děti.

3. Diskrétnost požaduji i zaručuji. Krásná věta. Jen se nepíše, kde by ta diskrétnost měla být a jak by měla být zaručena. Na ulici? V kavárně? V přírodě? Nebo snad v soukromí? No to by bylo zajímavé seznamování. Domácí počítačový seznámci uvádějí v inzerci hned telefon, vše proloží větou „volej kdykoliv“ a potom jsou z toho domácí mýdlové opery, po kterých bolí ruka.

Nic proti flirtu – když ho chtějí oba. Mnozí chlapi však budí úmyslně dojem hledače věrného vztahu (to mnohým ženám roztáhne nohy dříve a lehčeji, jako otevřený návrh na jednorázovku). Tak se tím nenechejte překvapit, pokud jste žena.

Flirt či vážný vztah

Obojí mají něco společného. Při písemné komunikaci se navzájem představujete a vytváříte prvotní dojem o vás u toho, s kým si píšete. Právě na základě, jakou formou oba píšete, a tématu, lze už tušit, o co vlastně druhému jde. Snažte se být upřímní, nepsat v kličkách a v hádankách a všímejte si jistých slůvek, které řeknou více, než by kdo občas chtěl. Číst mezi slovy. Věřit hned napoprvé během pěti minut, že vám, jen vám, napsal právě ten vysněný protějšek, který to, co napíše, tak je pravda, a ne z kapitoly pohádek tisíce nocí. Na jedno nezapomeňte a mějte na paměti toto.

Kapavka a jiné radovánky jsou bohužel dost rozšířený bonus této volno časové aktivity

Ale někteří lidé na seznamovacích portálech chtějí doopravdy podat dobrý seznamovací inzerát proto, že se chtějí seznámit s normální představou a vážným cílem najít vztah, který by znamenal jít cestou života společně. O to se pokouší větší počet žen než mužů. Takže chlapi přece jen mají možnost většího výběru a šance zaujmout.

Jak teda napsat dobrý a zajímavý seznamovací inzerát?