Vyšel váš seznamovací inzerát? Je tu nástřel toho, co vás čeká, nemine a jak dál postupovat

Takže kdo to bude?
 

Odpovědi na inzerát už předem dávají směr, jaký člověk vám odepisuje. Stačí si všimnout pár detailů v odpovědi. Připravte se ale na snůšku inzerátů, které vás zaujmou, a další vám zkazí málem náladu komukoliv odepsat. Další inzeráty vám vykouzlí úsměv na rtech a smažete ho, nebo si přečtete ty, které ve vás vyvolají pocit někoho smazat s povrchu zemského. Obzvlášť když inzerentem je žena.

Vyšel vám inzerát na seznámení a vy plni očekávání čekáte na reakce případných zájemkyň a zájemců. Ten bude velice rozličný. Platí ale základní pravidlo: Nereagujte ihned, nechte si čas na rozmyšlenou. Vyškrtejte inzeráty, kde zájemce je vzdálen na hodiny dojíždění, kdy další píši o své náročné práci, jak je vysilující, jak to vše zvládá, protože pravá láska je jeho práce a na vás bude mít čas tak na půlden za měsíc. V rámci pohlaví jsou ale velké rozdíly.

Muž

Jste li muž, budete mít pocit, že váš inzerát nikoho nezajímá. Ženy si ho sice prohlíží, ale zdráhají se napsat. Říká se, že na seznamkách je převážně větší počet žen, ale dostat z nich odpověď, reakci a případnou další korespondenci je úkol téměř nemožný. Odepíšete a většinou to zůstane bez opačné reakce. Pokud ano, máte někdy dojem, že vypisujete dotazník na úřadu práce. Kdo jste, co děláte, kdy bydlíte, zda máte děti. Tím ale komunikace většinou končí. Data o vás ví, a další pán na holení. Není ale důvod věšet hlavu. Ta, která neodpoví, obvykle za další snahu nestojí.

Žena

Pokud jste žena, připravte se na spoustu nabídek. Začtete se do odpovědí a budete mít pocit, že vám píše celý svět. I když máte zveřejněno město, kde žijete, dostanete odpovědi z celé republiky a ze zahraničí. Občas zjistíte, že vám píší muži, kteří jsou ve věku vašich děti, nebo zájmově a majetkově zcela odlišní. Připravte se bohužel také na to, že velice brzo můžete dostat pozvání na setkání v soukromí s dotazem na vaše poprsí. Nebojte se napsat, že máte hned tři. Ať má zájemce radost ze života.

Dostali jste odpověď, naťukli téma a píšete si?

Máte skoro vyhráno. Setkání na živo je již pravděpodobné. Tuto chvíli moc neoddalujte, jelikož se časem dostanete do stavu, že si písmeny sednete, vytvoříte si jakýsi obraz o protějšku a najednou zjistíte, že ona či on nemá nikdy čas na setkání. Smysl pokračovat v poznávání druhého se dá poznat jednoduše.

Akčnost

Napište návrh setkání a rovnou zvolte den, hodinu i místo setkání. Pokud protějšek píše, jak se s vámi rád setká, kdykoliv a kdekoliv a po tomto návrhu napíše rád by, ale… zpozorněte. Může se to stát, a tak znova udeřte dotazem, kdy má čas on. Pokud odpoví jasně - den, místo i hodinu, sejdete se. Pokud ale protějšek začne kličkovat, že neví, možná, že si zavoláte… a vaši korespondenci ukončí tím, že se ozve, ale teď musí něco dodělat, tak se na 90 procent už neozve. Bohužel jste narazili na jeden z těch typů, co jen touto cestou zvědavě testují.

Inzerce na setkání se sexuální tématikou, narážkami či zvídavými otázky na tělo s úsměvem mažte. Je to stejně jenom zvědavost, nic víc.

Jedna perlička nakonec

Je tu ale jeden zajímavý postřeh. Jedna kamarádka měla velký problém. Ze slušně psaných odpovědí na seznamce se vyklubal chlap, který ji denně zahlcoval maily, jak by se sešel, jak by ji vyhověl tak či tak, kdekoliv a jakkoliv, no děs. Tak zvolila tah na branku. Ano, super, to já ještě více, nejraději ihned. Napiš adresu, místo, já v pátek dojedu, ty nakoupíš, v sobotu si zajdeme na romantickou večeři, kulturu a noci budou naše přesně, jak píšeš. Takže kdy?

Zaručená reakce

Ano, ano, super, rád, ale. Teď nemohu, přijede mi návštěva, příští týden mám práci, možná pak, já ti ještě napíši… A MÁTE SVATÝ KLID. UŽ NIKDY NENAPÍŠE. Ověřeno nejednou ženou.

Pokud toto vše překlenete s úsměvem na rtech, budete si psát s protějškem, kde si budete rozumět. Začnete řešit další otázky, které jsou důležité. Kde se sejít, jak na první pohled zaujmout, jak se chovat, kam zajdeme, jak se liší profilová foto od reality… Ach, ta zvědavost.

Tipy najdete v dalším pokračování kam zajít, jak zapůsobit, i rad čeho se vyvarovat.