Pohádky na doma i v kině, které vaše děti budou bavit

Mami, chtělo by to nějakou pohádku
 

Dny, kdy nezbývá nic jiného než zůstat s dětmi doma – zvlášť v době nemoci, bývají dlouhé. Potřebujete-li udělat jinou práci nebo třeba ratolest udržet při nemoci v klidu, budou se vám naše tipy hodit.

Pro nejmenší

Mezi největší hity patří bezesporu Prasátko Pepa, Mašinka Tomáš, Máša a medvěd, Traktor Tom nebo Mickeyho klubík či Medvídek Pú. My však s pomocí maminek objevily i další hezké pohádky.

Tipy od maminek

 „Syn se zamiloval do animované pohádky Méďa Mandarinka. Koupila jsem mu náhodou na CD asi za 30 Kč (máme takový stánek s CD v obchodním centru Poděbrad) a musím říct, že je to milá pohádka, která vypráví příběh o přátelství a o tom, že v životě můžeme být milováni, i když nejsme dokonalí. Přitom to není nijak vtíravý ani těžký pro danou věkovou skupinu,“ říká maminka Klára z Poříčan. „U nás se zase ujala starší pohádka Calimero a taky máme všichni rádi klasiku – Bob a Bobek na cestách, Maxipes Fík, Tip a Tap a samozřejmě i krteček“ přidává další tip maminka Hanka z Ořechu. Maminka Jana zase svému synovi Maxovi pouští nejčastěji Ferdu Mravence.

Doporučujeme: Jaké značky české maminky milují?

Pro mladší školáky

U těch větších jednoznačně vedou delší příběhy. Hitovky jsou Tučňáci z Madagaskaru, Víla Zuběnka, V hlavě, Mimoni, Prckové, Space Jam, Dobrodružství s robotem, Konečně doma.

Tipy od maminek

„I když je to starší pohádka, tak u nás pořád vede Megamysl,“ říká Ilona z pražského Jižního Města. „I já se ráda podívám s dětmi na Hotel Transylvánia, Rio nebo Jack Frost,“ říká maminka Anička z Prahy. „Syn má rád stále Dobu ledovou nebo Legendární partu,“ vypočítává oblíbené filmy pro děti maminka Nina z Černého Mostu.

Dětské herny. Víme, které zrovna frčí

Tip navíc: Na co jít do kin

I když zvlášť v Praze jít do kina není zrovna levná záležitost, čas od času by si měla dopřát nějaký ten rodinný film.
Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda – už čtvrtý příběh těchto nabitých energií je jako vždy plný šílených nápadů a skvělých písniček.
Ledová sezóna – hlavním hrdinou v tomto animovaném snímku pro celou rodinu je lední medvěd Norm. Co se stane, když si na jeho dvorku chce kdosi luxusní obchoďák?
Kyky Ryky a pár vajec – příběh o zakrslém kuřeti a jeho síle vzepřít se zlému rančerovi zaujme zaručeně nejen děti.

Klíčová slova: