Co se dozvíte o druhém na prvním rande?

Další čekání na...
 

První rande je zlomovým okamžikem. Možná právě na něm se započne dlouhodobý svazek nebo hluboké přátelství. Proto se na první schůzky znovu a znovu těšíte. Co vám první rande prozradí o tom druhém? 

Tohle bude určitě schůzka, na kterou nikdy v životě nezapomenete. Přijde na ni výborně vyhlížející frajírek nebo naopak uhlazený gentlaman, přesně podle vašeho vkusu. Anebo sexy dračice v úzkých bokovkách. Nebo je vaším snem obrýlená krasavice? Každý má jiný vkus, ale když na to přijde, všechny hluboké myšlenky jdou stranou. První pohled!

První dojem není jako první dojem… I když

Jasně, máte před sebou toho vašeho geniálního jedince. Je jedno, jaké má tvary, pohlaví nebo kde jste ho nebo ji poznali. Možná už na první pohled se vám zdá jako dokonalá osoba, se kterou strávíte zbytek života. Nebo ne. V každém případě je první dojem to nejdůležitější - to, co vnímáte jako první. Všimnete si zdánlivě nepodstatných věcí jako je gestikulace, mimika, rytmus řeči a celkový dojem, který z člověka cítíte.

Říká se, že první dojmy jsou ty nejdůležitější, ale je to pravda? Určitě ano, ale ne v tom smyslu, že si na protějšku všímáme všech těch detailů, o nichž jsme přesvědčeni, že je potenciální partner vidí. Nehty, tvar obočí nebo neumyté vlasy nejsou věci, kterých by si muži na ženách všímali, ale ani ony si nejčastěji nevšimnou, zda má pihy nebo vrásky kolem očí. Důležité není dokonce ani to, o čem mluvíme - intenzivněji vnímáme způsob, jakým něco druhý říká, teprve potom se zaměřujeme na obsah.

Co přinese první kontakt?

Onen první dojem nebo také vzájemné působení není nic jiného, než výměna vzájemných kladných nebo záporných ,,reakcí". Tyto reakce však nijak nesouvisí s tím, o čem mluvíte nebo kolik máte společných koníčků. Jsou to spíše jakési chemické události, jejichž koloběh spustí mezi dvěma osobami opačného pohlaví, pokud vycítí možnost rozmnožovat se. Na základě toho se spouští množství chemických reakcí, které jsou dohromady vyhodnoceny buď jako kladné, nebo záporné.

Nikdy se nedá dopředu určit, co mezi vámi bude

Nikdy se nedá s jistotou určit, zda mezi vámi chemie bude fungovat nebo ne. Můžete se předem sice domnívat, že tomu tak bude, ale jistotu vám dá až první kontakt. Proto je první schůzka úplně klíčovou. Ne proto, abyste si spolu popovídali, nýbrž proto, abyste ozkoušeli, jak vaše vzájemné působení bude fungovat v praxi. Nezřídka se stává, že ačkoli máte nespočet společných zájmů, chemie mezi vámi nikdy fungovat nebude.

Ať je to ta nebo ten, praštíte je koštětem

Nezoufejte. Pokud z jakýchkoli důvodů už první schůzka nevyjde dle představ, můžete si to ještě  zkusit zopakovat nebo se zeptat protějšku na jeho, či její dojmy. Často se stává, že je to vzájemné, ale v některých případech - obzvláště máte-li dojem, že někoho podobného budete hledat těžko - se vyplatí počkat a zkoušet, zda se nějaká chemie přecejenom nerozvine. Pokud však ani na druhé schůzce neprobíhá vaše vzájemné porozumění podle vašich představ a také zmiňované body jsou spíše záporové, vyplatí se hodit zpátečku. Co naplat, neohlížejte se na neúspěchy a vyražte na další schůzku!

Jak poznáte, že tenhle je ten pravý, nebo ta pravá?

Není na to univerzální recept a obecné rady se dávají jen těžko, přesto musíte mít na paměti, že váš budoucí partner je někdo, kdo vás za každé situace pochopí, podrží a kvůli komu se nemusíte moc měnit. Ale přece je to člověk, na kom vám záleží a v jehož přítomnosti se vám tají dech a záleží vám na tom, co si o vás myslí. Je to osoba, která udělá maximum pro to, aby vám s ní bylo dobře a zároveň jí budete od prvního okamžiku nakloněni, ať už řekne cokoliv. Za tohle všechno může chemie, která se mezi vámi rozvinula a díky které odpustíte protějšku téměř všechno.