15. ročník soutěže GAYMAN jede na plné pecky

Láska nezná hranic... Bez ní je vše na nic.
 

Letos v únoru se v Piano Baru v Praze konal casting 15. ročníku soutěže GAYMAN. Porota, která byla několikačlenná, vybrala 8 finalistů a byla udělena jedna "Divoká karta". Ta letos padla na Františka Peška, který soutěžil již v roce 2011 a stal se také Gaymanem TV Metropol 2011. Vítěz dostane ceny za cca 5000 €. 

Být gay není v dnešní společnosti nijak obzvlášť divná věc. Baví se s námi, míjíme je v denním koloběhu života a na čele to napsáno nemají. Mají svoji komunitu, své přátele, běžné zájmy, jen hodnoty v oblasti seznamování a partnerských vztahů mají posazeny trochu jinak. O soutěži Gaymenn roku 2016 jsme vás už na ČtiDoma.cz informovali v tomto článku.

Kdo měl štěstí?

Nejmladšímu finalistovi je 18 let, naopak nejstaršímu 41 let. Rozpětí bydliště je Chomutov - Rožňava na Slovensku. 

Ve finále se tak utkají tito pánové

Soutěžicí před postupem kdo s koho.

Matěj Boroš z Rožnavy, 21 let

Lukáš Čech z Chomutova, 18 let

Josef Samek z Kočína, 23 let

František Pešek z Chomutova, 30 let

Adam Dominik Volf z Bezna, 41 let

Michal Studlík z Teplic, 21 let

Adam Kopecký z Prahy, 19 let

Jakub Kubis z Ostravy, 28 let

Jaromír Šufr z Telnice u Brna, 39 let

Finalisté si užili focení v hotelu Nabucco od Michaely Srostlíkové, ubytování ve 4* hotelu, společnou večeři v pivnici, večerní akci v Piano Baru i nedělní muzikál Sněhová Královna, který zakončili prohlídkou zákulisí divadla. Společně se vyfotili s Lumírem Olšovským, Evou Klainovou či Pavlem Pavlovským, kteří v muzikálu hrají.

Široké věkové rozpětí si diváci přáli již v minulosti několikrát, takže je zde velká šance, že se tito diváci k soutěži vrátí. Gayman letos oslaví svůj 15 ročník.Finalisty čeká v červnu 4 denní soustředění a v září finále. Kde bude, pořadatelé stále tají. 

 

Gaymani mají i svůj reprezentační ples, doslova duhový

Úřadující trojice Marek Gajdoš, Ladislav Ágh a Dominik Bubák jsou na roztrhání. Po castingu míří do Ostravy na Duhový ples, který pořádá Marek Zlý (Gayman 2012) s manželem Jirkou a týden na to je čeká první Gayman párty na Slovensku, kde svou tour začínají v clubu Shanghai ve Vrútkách.

Na galavečeru, krom tří nejsympatičtějších gayů Česka a Slovenska 2015, vystoupí např. Hanka Křížková, skupina Verona. Bohatou tombolu završí hlavní cena - cool skútr. Své umění, akrobacii na stuhách, předvede také vítěz Gaymana 2015, Marek Gajdoš.

Hned další týden čeká Gaymany cesta ještě dál, a to do clubu Shanghai ve Vrútkách, kde se koná historicky první "Gayman Night Slovakia". Zkrátka i chlapi jinak orientovaní žijí na plné pecky.

Postupující finalisty vám představí naše fotogalerie.

 

Lukáš Čech z Chomutova, 18 let
Zobrazit fotogalerii (9)

 

Kdysi jsem měl čest poznat osobněji jednoho chlapa, který byl též gay, v roli ženy. Dokonce jsem u něj bydlel, než jsem přehodnotil smysl života, a musím říci, že jsem se v duchu po velmi krátkém čase omlouval za to, co jsem si povrchně o gay mužích myslel. I o tom se můžete dočíst podrobněji na portálu ČtiDoma.cz, a to v článcích: Život je poznáváníPivní slavnosti, a Je gay, nebo ne...Míjíme je denně, možná vedle nich sedíme v MHD, nebo se s nimi setkáváme ve svém volnu, jen o nich nevíme to, co oni vědí. Zkrátka gay muži mezi námi tu byli, jsou a budou.