Vítězka squashového turnaje dostala vibrátor. A skandál byl na světě

Muži dostali jen trofeje, žádné "hračky" navíc
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Španělský squashový klub se nechtěně stal předmětem debat, když nejlepším hráčkám každoročního turnaje dal jako cenu kromě trofeje i vibrátor, přípravky na odstraňování chloupků a brusku na ztvrdlou kůži na nohou. Tak trošku nešťastné, no.

Klub se už za nezdařilý výběr odměn pro hráčky omluvil. "Byly jsme v šoku," popisuje vítězka squashového turnaje ve městě Oviedo v severošpanělské autonomní oblasti Asturie Elisabet Sadóová. "Myslíme si, že je to velmi sexistické," říká s tím, že ona a její spoluhráčky mají pocit, že ženy jsou ve sportu diskriminovány. "Ty věci se musejí změnit," dodala.

Hráčky si stěžovaly

Hráčky si stěžovaly u španělské squashové asociace, které kromě dopisu poslaly i nechtěnou výhru. Mluvčí asturijské organizace squashové asociace Maribel Toyosová uvedla, že její představitelé netušili, že hráčky dostanou takové dárky. "Jde o vrchol sexismu," konstatovala.

"Tu reakci chápeme a hluboce tohoto nepřijatelného incidentu litujeme," uvedlo vedení squashového klubu v Oviedu. V reakci na tuto událost někteří činovníci odešli ze svých funkcí. Na rozdíl od nejlepších ženských hráček jejich mužští kolegové žádné ceny kromě trofejí nedostali.

Klíčová slova: