Tohle je nejošklivější pes na světě. Jmenuje se Toulavý Rošťák

Co mu říkáte, chtěli byste ho doma?
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Rozježené stvoření s vypoulenýma očima a špičatými oušky jménem Toulavý Rošťák (Scamp the Tramp) se stalo letošním vítězem soutěže o nejošklivějšího psa světa, která se v pátek konala po jedenatřicáté v kalifornské Petalumě.

"Je to Rošťák-šampion," prohlásila jeho panička Yvonne Moronesová ze Santa Rosy v Kalifornii. Je přesvědčená, že o vítězství jejího nevzhledného psíka rozhodla jeho milá povaha i to, co dělá pro lidi. Tento psí šampion chodí na návštěvy za dětmi do škol i do domovů pro seniory.

Moronesová Rošťáka, nalezence z ulice, získala před pěti lety prostřednictvím jednoho internetového portálu. "My dva, kdo se dosud neznali, jsme najednou byli v jednom autě na cestě domů za novým začátkem. Měla jsem puštěnou písničku One Love od Boba Marleyho, podívala jsem se na Rošťáka a on pohupoval hlavou," vzpomíná, jak si pejska vezla domů. "Bylo to, jako kdyby věděl, že našel domov, který bude už navěky jeho," tvrdí tato žena.

Bude z něj televizní hvězda

Jako cenu pro výherce získal Rošťák 1 500 dolarů (téměř 33 800 korun), možnost vystoupit v televizní show, dalších 1 500 dolarů určených jako dar útulku pro opuštěná zvířata a trofej, která je mnohem větší než on sám.

Toulavý Rošťák vynikl v konkurenci téměř dvaceti soupeřů, mezi nimiž se objevili psi s jazykem trčícím z tlamy, křivýma nohama, mimořádně přihlouplým výrazem a dalšími kuriózními vlastnostmi. Měli za úkol projít se po červeném koberci a předvést se jásajícímu publiku. Na druhém místě se umístil pekingský palácový psík s očima jako korálky a vystrčeným jazykem, třetí skončila čivava, která prý vypadá, jako by ji někdo zrovna strčil do elektrické zásuvky.

Klíčová slova:
pes