Devadesátiletá žena, která snad nestárne. Prozradila své tajemství

Mladě vypadající devadesátnice začala chodit do posilovny až po šedesátce, nikdy není pozdě začít (ilustrační foto)
Foto: Depositphotos
Mladě vypadající devadesátnice začala chodit do posilovny až po šedesátce, nikdy není pozdě začít (ilustrační foto)
zajímavost

Žena na svém profilu na sociální síti sdílela svou devadesátiletou matku. Nikdo ale jejich příbuzenskému vztahu nevěřil. Vypadala totiž minimálně o dvacet let mladší. Po odhalení věku ženy se prostor pro kometáře zaplavil prosbami o rady, jak si udržet mladistvý vzhled.

reklama

Američanka Dalyce Barnett Radtke na sociální síti zveřejnila video, které inspirovalo celou řadu lidí pro zjednodušení péče o pleť a také zařazení do jejich denní rutiny nějakou formu pohybu.

Dalycina devadesátiletá matka totiž podle většiny sledujících vypadá spíše na 60, řada z nich se tak rozhodla adoptovat její zvyky v péči o pleť i tělo.

Ve videu se Dalyce svojí matky ptá na to, jak si dokázala udržet mladistvý vzhled až do jejích devadesáti let. Žena nejdříve trvala na tom, že jde pouze o genetiku a že měla zkrátka štěstí na dobré geny.

Nakonec ale přiznala, že svou roli hrál i její životní styl, protože její matka, tedy Dalycina babička, zemřela v 82 letech.

Mladě vypadající devadesátnice přesvědčila všechny uživatele, kteří na její video narazili, že nikdy není pozdě začít se cvičením. Do posilovny totiž začala chodit až v 60 letech. „Něco ve mně mi tehdy říkalo, že se prostě cítím líp, když se hýbu,“ svěřila se.

„Předtím jsem v posilovně nebyla celé roky,“ pokračovala. Nakonec prozradila, i jak se stará o pleť, a jistě tím potěšila celou řadu žen.  Její rutinní péče o pleť totiž není nijak náročná ani nákladná. Údajně totiž používá jen mýdlo, čistič pleti a hydratační krém.

Video zhlédlo přes 2 miliony uživatelů, někteří ale doteď nevěří tomu, že je ženě na videu skutečně devadesát. Její jednoduchá péče o pleť tedy evidentně funguje lépe než celá řada drahých přípravků a procedur.

 

@fit_momof7 #thisis90 #90 #ageisjustanumber #aginggracefully #fitnesslife #mymom #healthyaging #fitnesstips #womenover80 #strongwomen ♬ original sound - Dalyce

 

 

Zdroj: TikTok/@fit_momof7

KAM DÁL: Milovnice fitness se pochlubila vyrýsovanou postavou, sklidila ale nelítostnou kritiku

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/devadesatileta-zena-ktera-snad-nestarne-prozradila-sve-tajemstvi-69788
reklama
#Zajímavosti

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.