Devadesátiletá žena, která snad nestárne. Prozradila své tajemství

Mladě vypadající devadesátnice začala chodit do posilovny až po šedesátce, nikdy není pozdě začít (ilustrační foto)
  |   zajímavost

Žena na svém profilu na sociální síti sdílela svou devadesátiletou matku. Nikdo ale jejich příbuzenskému vztahu nevěřil. Vypadala totiž minimálně o dvacet let mladší. Po odhalení věku ženy se prostor pro kometáře zaplavil prosbami o rady, jak si udržet mladistvý vzhled.

Američanka Dalyce Barnett Radtke na sociální síti zveřejnila video, které inspirovalo celou řadu lidí pro zjednodušení péče o pleť a také zařazení do jejich denní rutiny nějakou formu pohybu.

Dalycina devadesátiletá matka totiž podle většiny sledujících vypadá spíše na 60, řada z nich se tak rozhodla adoptovat její zvyky v péči o pleť i tělo.

Ve videu se Dalyce svojí matky ptá na to, jak si dokázala udržet mladistvý vzhled až do jejích devadesáti let. Žena nejdříve trvala na tom, že jde pouze o genetiku a že měla zkrátka štěstí na dobré geny.

Nakonec ale přiznala, že svou roli hrál i její životní styl, protože její matka, tedy Dalycina babička, zemřela v 82 letech.

Mladě vypadající devadesátnice přesvědčila všechny uživatele, kteří na její video narazili, že nikdy není pozdě začít se cvičením. Do posilovny totiž začala chodit až v 60 letech. „Něco ve mně mi tehdy říkalo, že se prostě cítím líp, když se hýbu,“ svěřila se.

„Předtím jsem v posilovně nebyla celé roky,“ pokračovala. Nakonec prozradila, i jak se stará o pleť, a jistě tím potěšila celou řadu žen.  Její rutinní péče o pleť totiž není nijak náročná ani nákladná. Údajně totiž používá jen mýdlo, čistič pleti a hydratační krém.

Video zhlédlo přes 2 miliony uživatelů, někteří ale doteď nevěří tomu, že je ženě na videu skutečně devadesát. Její jednoduchá péče o pleť tedy evidentně funguje lépe než celá řada drahých přípravků a procedur.

 

@fit_momof7 #thisis90 #90 #ageisjustanumber #aginggracefully #fitnesslife #mymom #healthyaging #fitnesstips #womenover80 #strongwomen ♬ original sound - Dalyce

 

 

Zdroj: TikTok/@fit_momof7

KAM DÁL: Milovnice fitness se pochlubila vyrýsovanou postavou, sklidila ale nelítostnou kritiku

Klíčová slova: