Jídla, která vám omladí pleť: Čokoláda, bobule i vybrané koření

Předejít vzniku vrásek vám může pomoci vodní meloun i borůvky
  |   zajímavost

Zpomalit stárnutí pleti si přeje snad každý. Na pleti totiž nejvíce poznáme přibývající léta hned na první pohled. Tento proces lze naštěstí zpomalit nejrůznějšími krémy, procedurami, ale i zařazením některých potravin do našeho jídelníčku.

Jedná se o nejrůznější druhy zeleniny, ovoce, koření, ale i pochoutek. Patří mezi ně zejména následující potraviny.

Hořká čokoláda

To, že jeden z druhů této oblíbené pochoutky zpomaluje stárnutí, jistě potěší všechny milovníky čokolády. Hořká čokoláda je nabitá antioxidanty, které mohou snížit negativní účinky UV záření na pleť a také nám pomáhají si udržet potřebnou hydrataci pleti.

Tento druh čokolády také obsahuje vysoké množství hořčíku, který nám mimo jiné také pomáhá docílit kvalitního spánku, který má na kvalitu naší pleti velký vliv.

Bobule

Bobule, jako např. borůvky, také obsahují velké množství antioxidantů, které nám pomáhají zbavit se volných radikálů, ty mají totiž na naši pleť negativní účinky. Jsou také jedním z mnoha důvodů její změny spolu s přibývajícími léty.

Koření

Téměř všechny druhy přírodního koření mají skvělé účinky na pleť a pomáhají nám udržet si  mladistvý vzhled. Také obsahují velké množství antioxidantů.

Kyselina lipoová, tedy antioxidant, který obsahuje například hřebíček, dokonce i stimuluje jejich  produkci.

Meloun

Vodní meloun také účinně bojuje proti stárnutí pleti. Obsahuje velké množství vitamínů A, C a E, které jsou pro mladistvý vzhled pleti velmi důležité. Dále také obsahuje silné antioxidanty, mezi které patří mimo jiné i lycopene.

Granátové jablko

Toto chutné ovoce, které se vyjímá zejména v salátech, nám může pomoci uchránit naši pleť před vznikem vrásek. Obsahuje totiž kyselinu ellagovou, která tvoření vrásek zabraňuje, a také zmírňuje poškození pleti škodlivým UV zářením.

Zdroj: Eating Well

KAM DÁL: Žena prozradila tajemství mladistvého vzhledu. Vypadá na dvacet, ale je jí dvakrát tolik.

Klíčová slova: