Moře vyplavilo podivného "mimozemšťana". Ukázalo se, že stojí jmění

Žena na pláži objevila odpudivé stvoření, které je ve skutečnosti vyhlášenou delikatesou
  |   zajímavost

Angličanka našla na pláži podivné stoření, které jí připomínalo stvůru z hororu. Živočich podle ženy vypadal jako něco z vesmíru, co se omylem ocitlo na naší planetě. Nakonec se ale dozvěděla, o co přesně se jedná.

Moře vyplavilo děsivé stvoření na pláži Bennar v Anglii. Nebyla to ale hezké podívaná. Živočich měl osm chapadel, která připomínala červy, a na konci každého z nich byla skořápka podobající se některým druhům mušlí.

„Vypadalo to jako něco z mojí noční můry,“ sdělila žena.

„Myslela jsem si, že už vím, co všechno žije tady v okolí, ale teď jsem v pořádném šoku,“ pokračovala.

K smrti vyděšená milovnice procházek na pláži, která již začínala zvažovat, že už na žádnou nikdy nevkročí, se ale nakonec dozvěděla, o co se jedná.

K jejímu překvapení nešlo ani o mimozemšťana z daleké galaxie, ani o noční můru, ale o vilejše stvolnatého, který je napříč svému odpudivému vzhledu vyhlášenou delikatesou.

Je to nevzhledný druh korýše, který je rozšířený téměř po celém světě, najít ho můžete v teplých mořích. Žije většinou přisedle na skalách, trupech lodí nebo jiných pevných předmětech pod hladinou. Někdy dokonce i na želvím krunýři. Tvoří početné kolonie, což jeho vzhledu příliš nepřidává. Kolonie vilejšů stvolnatých totiž skutečně připomíná mimozemšťana.

Přesto ho ale vyhledává celá řada lidí. Jako vyhlášená delikatesa je totiž velmi žádaný a rybáři na něm mohou vydělat slušné sumy. Kilo vilejšů stvolnatých můžete prodat v přepočtu téměř za 9 000 korun.

 

 

 

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Dívka prozradila, co našla pod postelí v motelu. Dost ji to vyděsilo.

Klíčová slova: