Muž si koupil použitý nábytek. To, co našel uvnitř, mu vyrazilo dech

Muž našel v šuplíku skříňky z druhé ruky obrovskou sumu peněz
  |   zajímavost

Ve starých skříňkách do kuchyně našel něco naprosto neuvěřitelného. Nákup nábytku z druhé ruky se mu pořádně vyplatil. Celá situace nastala kvůli omylu mladíka, který skříňku prodával. Ten o jejím obsahu totiž nevěděl.

Thomas Heller, který žije v Německu, si objednal starší skříňku s poličkami do kuchyně. Když ale otevřel její spodní šuplík, málem omdlel. Našel tam totiž 240 eur, tedy přes 3,5 milionu korun v bílé obálce.

Ačkoliv by řada lidí na vrácení peněz ani nepomyslela, Thomas Heller se zachoval přímo ukázkově. Neváhal a skříňku s tučným nálezem odnesl na tamní policejní stanici, aby se peníze mohly vrátit jejich původním majitelům.

V Německu je nelegální si ponechat jakoukoliv nalezenou sumu peněz, která přesahuje 10 eur, tedy zhruba 245 korun. V případě, že by toto nařízení někdo neuposlechl, může skončit na několik let ve vězení.

V zemi ale neexistuje pouze nařízení, které trestá ty, co si nalezené peníze ponechají. Lidem, kteří najdou peníze překračující hodnotu 10 eur, náleží odměna. Mohou se těšit na 3 % z celkové částky.

V případě Thomase Hellera to bylo 4 500 eur, zhruba 110 000 korun. Zkrátka tedy rozhodně nepřišel.

Původní majitelkou obrovské sumy peněz v obálce byla údajně 91letá žena. Skříňku staršího páru totiž prodával jejich vnuk, který o cenném obsahu neměl nejmenší tušení. Chtěl prarodičům pomoci s prodejem jejich kuchyňského nábytku, nakonec ale nadělal více škody než užitku.

Skříňku údajně před jejím prodejem vyprazdňoval a kontroloval, obálka s penězi ale byla zastrčená v malé krabičce v zadní části šuplíku a téměř nebylo možné ji zpozorovat. Vnuk si tak krabičky zkrátka nevšiml.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Žena si koupila sýrový sendvič. Našla v něm zapečený kus chrupu člověka.

Klíčová slova: