Nejdivnější sporty na světě. Poker s rozzuřeným býkem i extrémní žehlení

Kdo vydrží nejdéle, vyhrává...
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Sport patří neodmyslitelně k lidskému životu. Některé sportovní výkony sledují miliony diváků, ale na světě existují i tak zvláštní sporty, které pravděpodobně vůbec neznáte. Jejich kouzlo je v absurditě, protože je někdy těžké uvěřit, že vůbec existují. Lidská vynalézavost však nemá hranic a ani sportovním disciplínám se nevyhnula. O jaké šílenosti jde? 

Pokud jste si při sledování curlingu na zimní olympiádě klepali na čelo, tak by vám následující sporty způsobily jen nevěřícné pohledy s otevřenými ústy. Tradiční sporty stranou, tady se jedná o extrémy a rozhodně zde nejde o adrenalin, ale spíše o posunutí hranic toho, co je vůbec možné. 

Hokej pro mořské panny

Vodní sporty jsou samozřejmě hlavně o plavání. Rychlost, vytrvalost a zdokonalování se v technice a různých disciplínách jsou hlavní výzvou pro všechny, kteří se do bazénu vrhnou s profesionálními ambicemi. Někdo plave kraulem, někdo zase závodí a vyhrává o prsa. Pro některé jsou však podobné disciplíny holt nuda a měl tedy zapotřebí vymyslet něco zcela nového. 

Ve Velké Británii se hokej zrovna dvakrát neuchytil, ale co takový podvodní match? Ano tento sport opravdu existuje. Vezmete si šnorchl, plavky, ploutve a do ruky malé dřevěné hokejky. Zápas pod hladinou může začít. 

Poker s býkem v zádech

V USA mají opravdu talent na zvláštní druh zábavy. Už samotné rodeo je na hraně zdravého rozumu. Cowboyové utíkají rozzuřeným býků, kteří se s nimi rozhodně nemazlí. Nepodařené úniky napůl odvážných, napůl hloupých mužů jsou děsivé a ve vzduchu je cítit pachuť smrti. 

Některým organizátorům rodea to však nestačí, a tak přišli s velmi zajímavým nápadem. Co takhle vzít několik diváků, posadit je ke stolu k pokeru a vypustit mezi ně rozzuřeného býka? Stačí, když ten největší masochista vydrží sedět co nejdéle a vyhrává tučnou odměnu. Jen by bylo dobré si ověřit, zda je dotyčný zdravotně pojištěn. V opačném případě by mu totiž výhra mohla maximálně uhradit bolestné a že se u tohoto sportu zranilo lidí… 

Extrémní žehlení

Ano, tady jde možná trošku o něco jiného než o sport. Určitě tady hlavní roli hraje žehlička a extrémně nedostupná lokalita. To je totiž hlavním úkolem každého, kdo se pustí do této nebezpečné disciplíny. Stačí najít šílené místo, kde roztáhnete žehlicí prkno a můžete začít rovnat svoje zmuchlané prádlo. 

Tento fenomén opravdu existuje a lidé, kteří prostě nevědí, co lepšího se životem, se toulají světem s žehlicím prknem, aby překonali svoje konkurenty. Můžete žehlit třeba na útesu, lodi na rozbouřeném moři či třeba uprostřed dálnice. Slovo extrémní zde rozhodně není pro legraci. 

Šachový box

Strategické kombinace a pak rána do nosu. Šachový box opravdu existuje. Každé z 11 kol zahrnuje 4minutové hraní šachů a čtyřminutové mlácení do obličeje. 

Tento sport je velmi populární ve Finsku, ale najít důvod, proč, je asi stejně těžké jako objevit bájnou Atlantidu. Šachový box však na rozdíl od ní není vymyšlený… Tak kdo má talent pro mlácení a složité myšlenkové procesy?