Pokrok nejde zastavit: V Coventry bude první letiště pro létající auta

Může budoucnost vypadat nějak takhle?
Foto: Unsplash.com
Může budoucnost vypadat nějak takhle?

Britské město Coventry ve středu Anglie bude mít první letiště pro létající vozy. Ve futuristickém projektu spojily síly start-up Urban-Air Port a jihokorejská automobilka Hyundai Motor. Informovala o tom agentura Reuters.

reklama

Od listopadu si budou moci návštěvníci Coventry prohlédnout, jak vypadá letiště pro létající vozy. Uvidí zde též drony přepravující pasažéry a elektrický stroj s vertikálním vzletem a přistáním (eVTOL).

Když nemáte nádraží, nevystoupíte z vlaku

Společnost Urban-Air Port vyšla vítězně z vládního programu určeného na vývoj bezemisního létání a létajících vozů. Na pomoc k dočasné instalaci zařízení v centru Coventry dostala dotaci 1,2 milionu liber (35,2 milionu Kč).

"S pomocí britské vlády a se záštitou Hyundai Motor vybudujeme první takové plně funkční letiště na světě," řekl agentuře Reuters zakladatel a šéf start-upu Ricky Sandhu.

Zatímco vývoj létajících aut se pohnul vpřed, infrastruktura s nimi spojená za tímto pokrokem zaostává, dodal Sandhu. "Když chybí nádraží, nemůže do vlaku nastoupit ani z něj vystoupit. Podpůrná infrastruktura má zkrátka klíčový význam," uzavřel.

KAM DÁL: Od cyklistiky k létání. Bratři Wrightové ovládli nebe, ale několikrát riskovali svoje životy.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/pokrok-nejde-zastavit-v-coventry-bude-prvni-letiste-pro-letajici-auta-63992
reklama
#budoucnost #létající auta #Coventry #letiště

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.