Pozor na skrytou plíseň v domě: Může způsobit vážné zdravotní problémy

Důvodem vzniku Alzheimerovy choroby u Amie bylo několikaměsíční vystavení plísni, která jí rostla pod kobercem (ilustrační foto)
  |   zajímavost

U ženy se kvůli přítomnosti plísně v domě vyvinula vážná neléčitelná nemoc. Amie totiž o plísni, která jí v domě rostla, nevěděla, byla jí tak vystavená celé měsíce. Ostatním poradila, na co si dát pozor.

Angličanka Amie Skilton (37) byla naprosto zdravou ženou ve středním věku, nakonec u ní ale jednoho dne byla z ničeho nic diagnostikována demence. Důvodem vzniku degenerativní mozkové choroby byla údajně plíseň, která jí rostla v domě.

Několik měsíců poté, co se Amie spolu se svým manželem přestěhovala do svého nového bytu v anglickém Manly, na sobě začala pozorovat symptomy, které si nedokázala přiřadit k žádné "běžné" nemoci, a věděla, že je něco špatně.

Udělalo se jí totiž špatně, její příznaky ale nepřipomínaly nachlazení ani chřipku, místo kašle a bolesti v krku se jí totiž zhoršila paměť. V jednu chvíli si nemohla vzpomenout ani na své vlastní jméno.

Nový byt manželů byl totiž špatně postavený. V koupelně bytu bylo nedokonalé těsnění a voda ze sprchy jim tak neustále protékala pod koberec. Manželský pár o tom, jak vážná je situace, ale neměl ani to nejmenší tušení. Pod kobercem v jejich bytě totiž začala růst plíseň, která byla důvodem zdravotních problémů ženy.

Krátce po přestěhování do nového bytu se Amie začala cítit špatně, její symptomy se postupně zhoršovaly a nakonec u ní nastalo "systematické zhroucení" těla. Neustálé vystavení plísni Amie způsobilo hned několik vážných zdravotních problémů, mezi kterými byly chronické alergie, extrémní únava, ale i Alzheimerova choroba.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Žena se pochlubila opulentními křivkami. Prý nikdy nevypadala lépe.

Klíčová slova: