Praha je rájem přírodních koupališť. Na dovolenou snadno a rychle

Vykoupat se na přírodním koupališti můžete i v Praze
 

V období vysokých teplot je zcela pochopitelné, že člověk hledá příjemný způsob, jak se zchladit při vodních radovánkách. Kdo je nucen být v období dovolených stále v hlavním městě, nabízí se mu dokonalá alternativa, jak si alespoň na chvíli připadat jako na příjemné přírodní pláži, aniž by opustil Prahu. Pojďme se podívat na ta nejlepší přírodní koupaliště... 

Je takové vedro, že už to prostě nejde vydržet a potřebujete ponořit svoje tělo do chladné vody přírodního koupaliště? Byť se nacházíte ve městě, nemusíte mít starost. I zde je totiž na výběr hned z několika míst, která vás bezpochyby uspokojí.

Koupaliště Lhotka

Na Praze 4 si vybojovali zpět svoje tradiční koupaliště ze 70. a 80. let, které postupně chátralo, ale od roku 2015 zde probíhala kompletní revitalizace. Dnes je areál v plném proudu a nedaleko sídliště Novodvorská by vás ani nenapadlo, že jste v bezprostřední blízkosti paneláků. Ke koupání je tu pro návštěvníky připravené jezero o rozloze 5 570 m2.

Biotop Radotín

Na samotné hranici Prahy se nachází koupaliště, kde se voda čistí zcela bez chemie, ale pouze působením vodních rostlin a přírodních ekosystémů. V areálu nejdete dvě jezera, jedno koupací a druhé biologické, které funguje v cirkulačním systému jako čisticí prvek. Areál se veřejnosti otevřel v roce 2014 a dnes je tak vyhlášeným a oblíbeným místem, kde se můžete vykoupat v unikátně udržované vodě.

Koupaliště Džbán

Vodní nádrž nedaleko Divoké Šárky na Praze 6 je, co se týče vybavenosti, jedno z nejlepších míst, kam se můžete vydat. Občerstvení, skluzavky a jiné vodní sporty však sice dominují místní zábavě, ale samotná budova, která je dominantou prostoru, je stále velmi zanedbaná.

Pro návštěvníky, kteří se rádi oddávají nahotě, je zpřístupněná nudistická pláž. Jedna z výhod, kterou nádrž nabízí, je pozvolný postup do vody, jenž ocení hlavně malé děti. Pokud jste se tak zklamali při návštěvě proslulého koupaliště v Divoké Šárce, protože zde ležela hlava na hlavě, Džbán vám díky své rozsáhlé rozloze nabídne potřebné soukromí.

Koupaliště Motol

Na webových stránkách přírodního koupaliště Motol se dozvíte, že minulý rok jste zde mohli najít tu nejkvalitnější vodu v Praze. Stav měřený hygienickou stanicí bude na informační tabulky k vidění i letos, ale přestože je stav vody důležitou informací, člověk jde na koupaliště hlavně za koupáním.

Jen kousek od rušných dopravních cest, které “protékají” Motolem, je zde schována idylická vodní plocha, která se pro ty, kteří ji znají, stala velmi oblíbenou destinací. Zkuste objevit další schovaný poklad Prahy.

Hostivařská přehrada

V Hostivaři je velmi dobře schovaná vůbec největší vodní plocha, ve které je možné se vykoupat. Na Hostivařské přehradě uprostřed Hostivařského lesoparku najdete stejně jako na Džbánu dvě pláže. Jednu klasickou a druhou nudistickou. Koupaliště vám také nabízí velké množství sportovních aktivit, od vodních sportů až po plážový volejbal.

Už samotné místo plné kontrastů, kdy vidíte v jedné vrstvě nádhernou přírodu, kterou doplňuje soustava panelových domů, stojí za návštěvu. V teplých dnech je v hlavní roli voda a té je v hostivařské nádrži dost. 

KAM DÁL: Doktorka Maršálková radí, jak poznat bezpečný rybník. I jedno vykoupání může znamenat zdravotní problémy