Vesmírné špagety: NASA našla na Marsu podivné objekty

"Vesmírné špagety" nebyly jediným podivným objektem, který NASA na Marsu objevila
  |   zajímavost

Vozítko americké vesmírné agentury NASA našlo na rudé planetě objekty špagetovitého tvaru. Jde o zatím nejpodivnější nález na Marsu. Objev vyvolal celou řadu teorií, experti v oboru prozradili, o co se s největší pravděpodobností jedná.

Vozítko Perseverance, které patří americké vesmírné agentuře NASA, je součástí její mise Mars 2020. Jde o zatím největší, nejdražší a nejmodernější vozítko na rudé planetě.

Perseverance zkoumá počasí, půdu a atmosféru na Marsu. Nedávno ve vesmíru objevilo podivné objekty, které se podobají porci vařených špaget. Podle expertů z NASA se údajně jedná o nějaký kousek člověkem vyprodukovaného odpadu.

Zároveň to zdaleka není jediná zvláštnost, na kterou vozítko za rok a půl, který na Marsu strávilo, narazilo. Mimo jiné se k nám také dostaly snímky podivného kusu reflexního objektu přilepeného na jednom z kamenů na povrchu rudé planety. Šlo o kousek metalického materiálu pokrytého tečkami. Tehdy se údajně jednalo o pozůstatky z předešlých misí. Konkrétně podle specialistů šlo o kousek zateplující pokrývky z mise v roce 2021.

Vesmírné špagety

Objekt, který připomíná kosmickou porci špaget, je podle specialistů buď materiálem pocházejícím z padáku, nebo jiného vybavení přistávacího modulu.

S tímto vysvětlením ale někteří vesmírní nadšenci nesouhlasí. Na internetu kolují teorie, že snímky vesmírného vozítka na rudé planetě jasně dokazují, že na Marsu existuje život, jak uvádí Daily Star.

Některým fanouškům NASA snímků se na nich dokonce údajně podařilo spatřit rakve, kosti a dokonce i bájného Bigfoota. Podle některých konspirátorů se nám zkrátka americká vesmírná agentura snaží zatajit šokující fakta o rozmanitých formách života na rudé planetě.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Baba Vanga: Co nás podle věštkyně do konce roku 2022 ještě čeká.

Klíčová slova: