Volby vyhrál vrah, který právě zabil manželku. Kandidoval z vězení

Člen kartelu rozpustil tisíce lidí v kyselině, přesto bude brzy na svobodě
  |   zajímavost

Ve volbách ve městečku Lebanon ve státě Indiana kandidoval za republikány Andrew Wilhoite. Muž, který nedlouho předtím zabil svou manželku a v době voleb seděl ve vězení.

Wilhoite se stal podezřelým, když se jeho jednačtyřcetiletá manželka Elizabeth "Nikki" Wilhoiteová nedostavila do práce. Policie následně prohledala dům Wilhoiteových a našla v něm stopy krve. Andrew Wilhoite tvrdil, že se předchozí noc pohádali, ale že spal na gauči a před ranním odchodem do práce manželku vůbec neviděl.

Když však policie začala pročesávat pozemky rodinné farmy a vyslýchat příbuzné, Wilhoite se přiznal, že svou ženu udeřil do hlavy betonovým květináčem, její tělo nacpal do kufru svého auta a pak shodil z mostu do nedalekého řeky. Policie skutečně našla tělo Nikki Wilhoiteové tři metry pod hladinou, Wilhoite skončil ve vazbě.

Důvodem vraždy rozvod

Wilhoiteovi byli přitom normální rodina. Wilhoite pracoval na farmě, jeho manželka, s níž měl tři děti, pracovala na klinice ústní chirurgie. Navenek vypadali jako šťastná rodina, ale podle Nikkiiných přátel bylo jejich manželství už léta bouřlivé. Na podzim roku 2021 se Nikki dozvěděla, že má rakovinu prsu. Začala podstupovat léčbu chemoterapií a v březnu dokončila poslední kolo. To, co mělo být obdobím oslav, bylo zkaleno Nikkiiným zjištěním, že její manžel má milenku.

Andrew Wilhoite při vyšetřování přiznal, že se s manželkou pohádal kvůli své nevěře. Tvrdil, že Nikki ho napadla jako první a křičela na něj, aby opustil dům. Venku se situace vyhrotila. 24. března kolem 22. hodiny na něj podle Andrewa Nikki zaútočila. Popadl nedaleký betonový květináč a udeřil ji jím do obličeje. Nevěděl, co má dělat dál, a tak údajně naložil tělo své ženy do kufru auta a odjel, následně tělo hodil do potoka. Později při jízdě po dálnici vyhodil z okna i květináč. 

60 hlasů pro vraha

Andrew Wilhoite je od té doby držen ve věznici okresu Boone bez nároku na kauci a čelí jednomu obvinění z vraždy prvního stupně. Přestože mu hrozí až 60 let vězení, byl 3. května informován, že postoupil v místních volbách do městské rady poté, co získal 60 hlasů, tedy 21 procent. Vyloučit z voleb jej prý nebylo možné.

„Neexistuje žádný právní důvod, proč by nemohl kandidovat,“ řekl Brad King, spoluředitel dvoustranného volebního oddělení v Indianě. „Podle našeho systému jste nevinní, dokud vám není prokázána vina. Pokud je člověk odsouzen za trestný čin, pak již nemůže kandidovat a není způsobilý zastávat funkci.“ Wilhoite však zatím ještě nic nevyhrál, z města Lebanon postupují do celostátních voleb 3 republikánští kandidáti, na podzim budou dále bojovat o jediné křeslo, takže vyhrát může jen jeden. Dá se celkem s jistotou tvrdit, že Wilhoite do nebude.

   Zdroj:allthatsinteresting.com

KAM DÁL: Vraha Mrázka vzrušovaly vraždy žen.

Klíčová slova: