Zubožené štěně uvízlo v kanálu. Mělo ale obrovské štěstí

Rustyho našel a adoptoval tamní umělec Michael Vega
  |   zajímavost

Malý třesoucí se pejsek byl uvízlý v kanálu po dobu několika dní. Bohužel to bylo zrovna na místě, kde nikdy nikdo nechodí. Kdyby tedy štěně nemělo takové štěstí, nejspíše by ho čekal velmi smutný osud.

Umělec Michael Vega, který miluje objevování městských zákoutí, se vydal na jednu ze svých pochůzek v americkém San Franciscu. Netušil ale, že se z výletu nevrátí sám.

Michael se procházel nedaleko tamní stoky, když si všiml, že se v ní něco hýbe. Na straně kanálu uviděl malé štěně, které vypadalo, jako že je na místě uvízlé již delší dobu.

Jeho srst byla slepená, mělo dlouhé drápky a jeho červené oči a další znamení na těle naznačovaly to, že byl nejspíš jednou z obětí týrání zvířat nebo pouliční psí rvačky

Muž si s sebou přinesl jídlo, aby pejska přilákal ven z úkrytu. Ten se váhavě, ale ochotně vydal za vůní kousku masa. Nejspíš se bál, že mu chce Michael také ublížit, ale hlad jeho strach nakonec překonal.

Poté muž štěně odchytil a odnesl z kanálu ven v pevné igelitce. Pejsek měl obrovské štěstí. Kdyby totiž Michael neměl zálibu v objevování zapadlých městských zákoutí, nejspíše by štěně nikdy nikdo nenašel.

Tím ale štěstí zuboženého psa nekončilo. Místo toho, aby ho z veteriny, kde pejska pořádně prohlédli, zavezl do útulku, ho Michael adoptoval a pojmenoval ho Rusty.

Rusty, který byl předtím nejspíš toulavým nebo odhozeným psem, tak získal novou rodinu.

Nový domácí mazlíček ale není to jediné, co muž v kanálu našel. Kanál, kde objevil Rustyho, je totiž v tamní oblasti nechvalně známým místem.

„Kdybyste znali to okolí, tak byste věděli, že ten kanál je známý, ale ne z dobrých důvodů. Lidé se v něm zbavují zbraní, když nechtějí, aby je někdo našel,“ napsal umělec pod video.

„Našel jsem tam zásobníky a kradené klíče od auta. Před několika lety se tu dokonce našlo tělo člověka,“ dodal.

 

@mvargas.art My new partner in crime  #rescuedog ♬ Night Trouble - Petit Biscuit

 

 

KAM DÁL: Zubař ženě odmítl léčit bolavý zub a připravil ji tím o zdraví.

Klíčová slova: