Jak na dokonalý svatební make-up: odborné rady

1. Pro brunetky se studenými barvami pokožky a oči (zimní barevný typ: modré, šedé nebo zelené oči, bledá nebo narůžovělá pleť) bude vhodná kosmetika se studeným podtónem
  |  Komerční sdělení

Svatba je den, na který se každá žena moc těší, chce se cítit výjimečně a zároveň chce být v tento den nejvíce okouzlující a atraktivní. Svatebnímu make-upu byste proto měly věnovat zvláštní pozornost.

Svatební líčení je považováno za jedno z nejnáročnějších, protože spojuje v sobě vlastnosti a rysy denního a slavnostního make-upu a přitom musí být co nejodolnější. Hlavním úkolem tohoto líčení je zdůraznit vnější přednosti nevěsty a zároveň dosáhnout co nejpřirozenějšího efektu pomocí kvalitní kosmetiky, kterou najdete zde https://makeup.cz/categorys/198033/.

Jaké by mělo být dokonalé svatební líčení?

  • Svatební líčení by z nevěsty nemělo udělat jinou osobu. Make-up by měl zdůrazňovat přednosti, skrývat nedostatky a zároveň neměnit rysy obličeje.
  • Dokonalý svatební make-up by měl ladit se svatebními šatami, účesem a veškerými doplňky a hlavně harmonicky zapadnout do stylu a nálady nevěsty.
  • Svatební make-up by měl být co nejstabilnější a nejodolnější. Toto je jeden z nejdůležitějších bodů, kterému je třeba věnovat pozornost. Proto se vyplatí používat ty nejspolehlivější a nejodolnější kosmetické přípravky. Taková kosmetika je prezentována zejména v internetovém obchodě MakeUp.
  • Svatební líčení by mělo na fotkách vypadat perfektně. Proto mějte u sebe rtěnku, matující ubrousky a gel na obočí, abyste si v případě potřeby upravily make-up. Právě fotografie vás v budoucnu zahřejí příjemnými vzpomínkami na tuto slavnostní událost.

Svatební líčení pro blondýnky

Pro blondýnky platí pouze dvě základní pravidla:

  1. Pokud je světlá barva vlasů přirozená, vyberte oční stíny, barvu rtěnky a další kosmetiku podle barvy očí;
  2. Pokud jste barvené na blond, měly byste se při vytváření svatebního líčení řídit barvou pleti a svým barevným typem (můžete zjistit podle barevné typologie a využit to ve svůj prospěch).
  3. Jednou ze zásadních chyb ve svatebním líčení pro blondýnky je přetížení obličeje velkým množstvím kosmetiky. Světlé barvy vlasů vytvářejí velmi jemný vzhled, který lze snadno zničit příliš výrazným líčením.

5 hlavních pravidel pro blondýnky

  1. Nevyhýbejte se použití korektoru. Pleť světlovlasých dívek je často docela tenká i dokonce průhledná, takže jsou případné nedokonalosti snadno patrné. Aby vaše svatební líčení vypadalo dokonale, použijte korektor. Měl by co nejvíce ladit s barvou pleti, neboť je jeho hlavním účelem pleť „sjednotit“.
  2. Pozor na černou. Hustě namalované řasy, oční linky, obočí dokreslené černou tužkou - všechny tyto techniky by rozhodně neměly být součástí svatebního líčení pro blondýnky. Čím světlejší jsou vaše vlasy a pleť, tím tlumenější a nenápadnější musí být černá barva v líčení. To je jediné správné řešení. 
  3. Použijte podkladovou bázi pod make-up. Je to velmi důležitý krok ve svatebním líčení. Některá kosmetika při kontaktu s pokožkou mění svůj odstín, ale správně zvolený primer umožňuje 100% jistotu v tom, že získáte ten žádaný výsledek.  
  4. Minimum přípravků s opalovacím efektem. Lehký opalovací efekt dodá obličeji svěžest a zdravý vzhled, ale nepřehánějte to s tím! Čím světlejší barva pleti a vlasů, tím menší sytost by měl mít bronzer.
  5. Vyvarujte se příliš výrazným barvám - oční stíny a rtěnky by měly zdůrazňovat oči a rty, ale zde si pamatujte na pravidlo zlaté střední cesty. 

Svatební líčení pro brunetky

V líčení tmavovlasých nevěst při výběru odstínů kosmetiky je rozhodující právě barva očí, ale také velkou pozornost je třeba věnovat barevnému typu pokožky. 

Pojďme si probrat, která zásadní pravidla svatebního líčení budou nejaktuálnější pro tmavovlásky.

5 hlavních pravidel pro brunetky

  1. Pro brunetky se studenými barvami pokožky a oči (zimní barevný typ: modré, šedé nebo zelené oči, bledá nebo narůžovělá pleť) bude vhodná kosmetika se studeným podtónem. A naopak – teplé barvy očí a pleti by měly být doplněny stejnými teplými odstíny kosmetiky.
  2. Na oslavy v přírodě doporučuje se zvolit přirozenější vzhled např. nude styl.
  3. Ve svatebním líčení pro brunetky se světlými očima je potřeba vyhnout se tónům kosmetiky, které přesně odpovídají barvě očí mladé ženy - make-up bude vypadat nevýrazně a monotónně. A naopak pro brunetky s hnědýma očima budou vhodné všechny odstíny které odpovídají jejich barvě očí. 
  4. Klidně si použíjte černou konturovací tužku na oči a řasenku stejné barvy – ve svatebním líčení pro brunetky - tmavé krásně stínované oční linky budou vypadat obzvlášť dobře;
  5. Ve svatebním líčení je lepší nepoužívat syté a příliš výrazné zářivé rtěnky nebo lesky na rty - matné textury jsou mnohem vhodnější pro brunetky.