Kontryhel je záruka zdraví pro ženy. A co muži?

Kontryhel pomáhá ženám při hormonální nerovnováze, jako je menstruace, menopauza, těhotenství nebo šestinedělí
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Trojlístek v podobě menstruace, poporodního období a menopauzy dává ženám pořádně zabrat. Trápí je bolesti, návaly, nadýmání, migrény a rozkolísané emoce a přirozené zdraví dostává na frak. S tím vším ale hravě zatočí jedna jediná bylina. Kontryhel. 

Kouzelné síly, kterým věřili alchymisté ve středověku, kontryhel nemá, ale spektrum jeho účinků je poměrně široké. Škoda, že i přes schopnost komplexní péče stojí stranou a přednost dostává o poznání méně účinná konkurence. 

Má se za to, že kontryhel je bylina pro dospělé. Omyl. Je možné užívat ho už od dětského věku a nasadit jej jako preventivní prostředek v boji s mnoha neduhy. Při pravidelné konzumaci se tak tělo dokáže mnohem lépe bránit vzniku nemocí v době, kdy v organismu probíhá hormonální ohňostroj. 

Kožní problémy

Kontryhel má protizánětlivé účinky a účinně působí při osypkách, ekzémech i akné. Stáhne rozšířené póry, zesvětlí žilky, zacelí drobné jizvy a rány a zmírní začervenání. Jakmile utlumí akutní fázi, vytvoří bariéru, skrz kterou volné radikály příště neprojdou. 

Menstruace

Jen malé procento žen má pravidelnou a bezbolestnou menstruaci. Může za to celá řada ovlivňujících faktorů, jako je tělesná hmotnost, stres, užívané léky, nadměrná fyzická aktivita, kouření, hormonální nerovnováha, změna ročního období nebo let napříč mnoha časovými pásmy. Kontryhel nastaví pravidelnost, zmírní krvácení, potlačí bolesti břicha a beder a odbourá mdloby, migrény, brnění rukou nebo PMS.

Muži na scénu
Kontryhel díky protizánětlivým účinkům chrání muže před záněty varlat a prostaty.

Početí a těhotenství

Kontryhel není stoprocentní zárukou početí ani bezproblémového těhotenství, takovou jistotu s sebou nenese žádná bylina ani lék. Umí ale zpevnit děložní stěny a snížit riziko potratu nebo předčasného porodu. Tlumí kontrakce a v šestinedělí brání vaginálním mykózám a podporuje tvorbu mateřského mléka. Kontryhel navíc kříží cestu myomům a cystám, které se u 20 % žen objevují pravidelně a alespoň jednou za život se s nimi setkají čtyři pacientky z pěti. 

Menopauza 

Každá žena prožívá klimakterium jinak. Běžně ho ale provázejí návaly horka a pocení, úzkosti, třes končetin, poruchy koncentrace a nespavost. V mnoha případech i přibírání na váze. Dieta většinou nefunguje, je třeba změnit životní styl. Hormonální změny v těle (v čele s menopauzou) jsou silnější než bylinky, ale s kontryhelem je možné toto období překonat, aniž by vás potíže omezovaly a vyřadily z běžného provozu. 

Záněty a infekce 

Záněty jsou nejčastější příčinou zdravotních potíží. Kontryhel je jednou z bylin, která je umí potlačit. Vitamín C, silice a kyselina salicylová vytváří účinnou trojkombinaci, díky které jsou orgány v těle pod větší ochranou a nenarušují se přirozené funkce a procesy organismu. Riziko recidivy se tak snižuje na minimum. 

Zdroj: phytodoc.de, healthline.com

KAM DÁL: S usínáním vám pomohou běžné druhy ovoce. Patří mezi ně ananas i kiwi.