Sháníte kvalitní pracovní rukavice? Pomůžeme vám s výběrem!

Výběr správných rukavic je základ
  |   zajímavost |  Komerční sdělení

Každý správný kutil by měl mít doma alespoň jednu sadu kvalitních pracovních rukavic. Právě ony dokáží zajistit bezpečí vašim rukám při práci a zároveň zaručí, že vám nebude nářadí klouzat z rukou. V našem článku si ukážeme, jak by měly takové rukavice vypadat a jakými kritérii se při jejich výběru řídit. Čtěte proto dále.

Jak vybrat pracovní rukavice?

Při výběru pracovních rukavic rozhoduje hned několik faktorů, na které je potřeba se zaměřit. Mezi ně patří především:

  • Materiál
  • Vlastnosti
  • Velikost
  • Zateplení
  • Typ činnosti

Pracovní rukavice by měly představovat základ pracovních oděvů při manuální práci. Je tedy nejdříve nutné určit, na jakou činnost se chcete zaměřit. Právě od ní pak odvodíte materiál a vlastnosti rukavic. Elektrikáři například využijí rukavice s antistatickou úpravou, pracovníci v chemicky agresivním prostředí pak zase latexové nebo gumové rukavice.

Nesmírně důležitá pro vaše pohodlí je také velikost rukavic. Tu zjistíte přeměřením vzdálenosti mezi oblastí pod dlaní k prostředníčku a obvodu vaší dlaně. Běžná velikost je od označení 6 (XS) s velkostí 21 cm po 11 (XXL), kde je velikost 26 cm. Přeměřte si tedy vzdálenost a vyberte si správné rukavice.

Se Safework chybu neuděláte

Jestliže hledáte opravdu kvalitní pracovní rukavice a bezproblémový zákaznický servis, se Safework rozhodně nemůžete sáhnout vedle. Nabízí totiž velké množství rukavic všech materiálů a velikostí, díky čemuž si můžete vybrat pro vás ty pravé. Jestliže si navíc nevíte s výběrem rady, můžete se obrátit na odbornou zákaznickou podporu, která vám vždy a se vším poradí.

K dispozici pak máte nejen pracovní rukavice, ale všechny součásti pracovního oděvu i další pomůcky pro bezpečnou a pohodlnou práci. Bez pořádného pracovního oblečení vaše dílna nikdy nebude kompletní. Vybavte se proto co nejlépe!