Benešovské maminky fotografují nenarozené děti

Ultrazvuk může odhalit např. rozštěpové vady obličeje
 

Nemocnice Rudolfa a Stefanie pořídila nový 4D ultrazvuk, který umožní pořízení fotografie plodu od 28. týdne těhotenství. Vyšetření a obrázek vyjde na 500 Kč.

Benešovská nemocnice si pořídla modernější 4D ultrazvuk pro gynekologicko-porodnické oddělení. Nastávající maminky díky němu mohou poprvé spatřit tvářičku svého miminka.

 

První fotografie v životě

„4D ultrazvuk funguje na principu rychlého snímání trojrozměrného obrázku a umožňuje tak vyšetřit plod v reálném čase. Velmi dobře lze na ultrazvuku sledovat pohyb končetin a mimiku obličeje. Tento ultrazvuk tak umožňuje maminkám a tatínkům poprvé spatřit tvářičku svého dítěte, jelikož jednou z nejlepších funkcí 4D ultrazvuku je zobrazení obličeje plodu. Fotografii svého miminka ze 4D ultrazvuku si pak rodiče mohou za poplatek odnést domů,“ popisuje primář gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Stanislav Matoušek. Nejlepší doba pro vyšetření 4D ultrazvukem je od 28. týdne těhotenství.

 

Ultrazvuk je provozu každou středu a čtvrtek od 12:30 do 14:00 hodin. Telefonicky se objednejte na gynekologicko-porodnickém oddělení
(tel. 317 756 348).  
Cena za vyšetření a fotografii je 500 Kč.

 První středočeské miminko se letos narodilo v Benešově

 

 

Když se miminko schovává

„Plod může být přitisknutý k děložní stěně nebo placentě, může mít před obličejem ruce nebo nohy. Zobrazení je pak nepřesné a kontury tváře nelze rozpoznat. V takovém případě čekáme cca 15 minut, zda nedojde ke změně polohy plodu. Pokud se plod nedostane do lepší polohy pro zobrazení, pacientka nic neplatí a může se objednat na jiný termín vyšetření,“ vysvětlil MUDr. Matoušek.

Klíčová slova: