Hospic v Čerčanech získal zvedák pro nemohoucí pacienty

Zvedák umožní šetrnou manipulaci a usnadní práci
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Hospic Dobrého pastýře zakoupil zvedák pro imobilní pacienty za 144 tisíc korun díky třem nadacím. Zařízení pomůže k šetrné manipulaci s klienty a personálu ušetří dřinu.

Hospic Dobrého Pastýře v Čerčanech je nestátní zdravotnické zařízení pro nevyléčitelně nemocné (většinou s onkologickým onemocněním). Od roku 2008 doprovodil již 1 981 pacientů na jejich poslední cestě.

Pacienti v terminálním stadiu onemocnění ztrácejí soběstačnost a postupně se stávají imobilními (nehybnými). Většina z nich se už do hospice dostává jako ležící.

„Při poskytování ošetřovatelské péče je nutná manipulace s pacienty – např. přeložení na invalidní vozík, WC křeslo, převoz do koupelny apod. Pomocí zvedáku je možné bezpečně a hlavně šetrně zvednout většinu pacientů včetně těch, kteří už nejsou své pohyby schopni ovládat. Je tak zvýšena nejen kvalita poskytované péče, ale zároveň i velmi usnadněna práce ošetřujícího personálu,“ říká ředitel hospice Jiří Krejčí.

Náklady ve výši 144 250 Kč pokryly dary Nadace KB, a. s. - Jistota ve výši 62 673 Kč, Fóra dárců  61 000 Kč a Nadačního fondu Umění doprovázet 20 577 Kč.

Klíčová slova: