Umíte si to představit? Čtyři tuny růží na litr oleje!

Aromaterapie se bez růží neobejde
pixabay.com
Aromaterapie se bez růží neobejde

Aromaterapie není levná. Na výrobu jednoho litru kvalitního esenciálního oleje z růží jsou zapotřebí asi čtyři tuny okvětních plátků damašské růže, což znamená úrodu růží asi z hektaru růžového sadu.

reklama

Esenciální olej (silice) je aromatický koncentrát získaný destilací a je nutné zacházet s nimi opatrně a silně je ředit; neředěné by mohly podráždit především sliznice i pleť.

Ovšem aromatické masáže jsou při některých onemocněních doslova blahodárné; pacientovi pomáhá jak olej pronikající do pokožky, tak jeho vdechování. Většina odborníků-aromaterapeutů se shoduje v názoru, že prakticky každé psychosomatické nebo stresem způsobené poruše se dá pomoci i aromaterapií. (Přečtěte si také o afrodiziakální koupeli.Pomáhá i při migréně (pokud nejste citliví na pachy), při bolestech zubů, při úzkosti, sklíčenosti a nespavosti i při potížích souvisejících s menopauzou.

Možná ji tak trošku umíte i vy. Vždyť co jiného než dobrý voňavý čaj po příchodu z nevlídného počasí venku (a to tu bude co nevidět) a klidná chvilka se zapálenou svíčkou vám pomůže k uklidnění po pracovním stresu.

Aromaterapie má i kosmetické efekty

Většina kosmetických přípravků obsahuje příjemně vonící esenciální oleje. Pomáhají obnovovat buňky pleti a tím podporují její mladistvý vzhled.

Masky na pleť z domácích zdrojů

I v domácích podmínkách si můžete připravit aromaterapeutickou pleťovou masku. Jejím základem vždy je čistý jogurt, ovoce, kaolín, rostlinný olej a ředěný esenciální olej. Bílý jogurt, který snese každá pleť, můžete smíchat s jemnou ovesnou moukou. Pro sušší a stárnoucí typ pleti se hodí ovocný základ (oloupané rozmačkané ovoce s troškou oleje z pšeničných klíčků). Maska by měla zůstat na obličeji asi 20 minut, potom se jemně smyje vlažnou vodou a po osušení je vhodné použít hydratační krém.

Na citlivou pleť: med s jogurtem, grep, meloun, heřmánek, růže

Na zralou pleť: olej z pšeničných klíčků, jablko, avokádo, grep, citron, pačuli

Na suchou pleť: olej z pšeničných klíčků, avokádo, banán, mrkev, santalové dřevo

 

https://www.ctidoma.cz/clanek/zdravi-a-styl/umite-si-to-predstavit-ctyri-tuny-ruzi-na-litr-oleje-15506
reklama
#aromaterapie #pleťové masky #afrodiziaka

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.