Do důchodu s plastikou? Některé jsou zdarma, přesněji řečeno na pojišťovnu

Po úpravě víček se oči doslova rozsvítí
 

Existují některé zákroky plastické chirurgie, které vám zdravotní pojišťovny uhradí, jiné si musíte zaplatit z vlastní kapsy. Obvykle to nejsou malé částky, ale je to záležitost vašich priorit. Je to možnost konečně si splnit tajné přání, možná chcete nastartovat druhou kariéru, začít nový život s mladším partnerem... Anebo prostě chcete dobře vypadat.

Plastika vám provětrá peněženku. I když je skvěle provedená, nezachrání vám rozpadající se manželství, neodstraní problémy v práci. Ale dodá sebevědomí, to ano. Pokud jste se definitivně rozhodla, poraďte se s dobrým plastickým chirurgem a jděte do toho.

Něco máte od pojišťovny zdarma

Zdravotní pojišťovny nejčastěji proplácejí drobné zákroky, jako je například ošetření mateřských znamének, odstranění tukových cyst (lipomů) a samozřejmě zhoubných nádorů kůže. Potřebujete jen doporučení dermatologa.

Ze zdravotního pojištění jsou hrazeny, ovšem jen za určitých podmínek, i následující zákroky:

Operace prsou

Ortoped, mamolog nebo neurolog (a nakonec i revizní lékař konkrétní zdravotní pojišťovny) musí doporučit redukci nadměrně velkého poprsí (gigantomanii), kvůli němuž má klientka prokazatelné zdravotní problémy, nejčastěji silné bolesti zad. V případě, že bylo ženě odstraněno prso kvůli nádorovému onemocnění, a pokud to doporučí její ošetřující lékař, rekonstrukci poprsí platí rovněž pojišťovna.

 

Operace očních víček

Tato zákroky se v poslední době dělají velmi často, obličej se po nich vysloveně rozsvítí a omládne.

Na obrázku vidíte, kolik přebytečné kůže chirurg odstraní

Pokud máte kůži na horních víčkách převislou tak, že málem nevidíte, může se vám podařit přesvědčit svého očního a nakonec opět revizního lékaře o potřebě absolvovat tento zákrok „na pojišťovnu“.

 

Operace břicha

Lékař doporučí a revizní lékař obvykle schválí tuto operaci v případě, že došlo k velkému rozvolnění přímých břišních svalů, nebo je nutné odstranit velké kožní převisy vzniklé při velké redukcí váhy a hrozí nebezpečí deformace břišní stěny.

Pro zajímavost, pokud to netušíte: všechny tyto zákroky (operace prsů nevyjímaje) čím dál častěji absolvují i muži.