Zimní počasí zvyšuje prodej léků na chřipku

Lékárny zaznamenaly zvýšený zájem léky na chřipku
 

Meziroční růst  prodeje o 35 % hlásí internetoví prodejci léků u homeopatik. Celkově se zvyšuje poptávka po všech lécích na chřipkové projevy.

„V říjnu jsme zaznamenali oproti loňsku dvacetiprocentní nárůst v prodeji léčiv na nachlazení a chřipku. Je to způsobeno prudkým kolísáním venkovních teplot,“ potvrzuje Lucia Kulichová, vedoucí online lékárny sLéky.cz. 

Čím na chřipku?

Při nachlazení je vhodné užívat zvýšené dávky vitaminu C, případně v kombinaci se zinkem, komplex multivitamínů a minerálů. Větší zájem je také o pastileky, sprejů a kloktadla proti zduření krční sliznice. Nosní spreje s účinnou látkou uvolňují ucpaný nos a usnadňují odtok sekretu. S kyselinou hyaluronovou napomáhají zvlhčení nosní sliznice.  Dexpanthenolem zase regeneruje nosní sliznici. 

Není kašel jako kašel

Suchý typ kašle v počátcích nachlazení utiší antitusiky (např. Sinecod, Stopex, Tussin, Stodal). Na vlhký kašel pomáhají mukolytika a expektorancia usnadňují odkašlávání.  Další možností jsou tradiční rostlinné sirupy.

Dodržujte pitný režim

 „Dobrou zprávou je, že lidé stále častěji dodržují dostatečný přísun tekutin. V současnosti jsme zaznamenali patnáctiprocentní nárůst prodeje bylinných čajů,“ říká Lucia Kulichová.

Čtěte také:

 

Klíčová slova: