Jídlem proti čárečkám, vrásečkám, vráskám

Jablka jsou pro krásu i pro zdraví, ale pozor - neloupat!
 

S přibývajícími lety má jen málokterá z žen tak šťastné geny, aby se jí na tváři neobjevily čárečky, čárky… U očí je někdo nazval vráskami smíchu, ostatním už toto milé pojmenování chybí. Muži se tím netrápí, ženy ano. 

Stárnoucí pleti chybí kolagen a elastin – látky, které jí dodávají pružnost. Pod povrchem pokožky se jakoby smršťují tukové buňky a následkem je ochabování a tvorba vrásek. Pleť si pamatuje špatné zacházení, především časté vystavování ultrafialovým paprskům. A nikdo si nemůže nevšimnout, že pleť kuřaček je především v pozdějším věku podstatně méně kvalitní než pleť nekuřaček.

(Přečtěte si: Jak pečovat o suchou pleť)

Co je možné udělat, aby se ony čárečky-vrásečky objevovaly co nejpomaleji?

Zavodňujte

Základem je pitný režim. Organismus a tím i pleť chce hydratovat, ideálně obyčejnou vodou. To je první, na co je nutné myslet.

(Nezapomínejte na to - a přečtěte si o tom: dehydratace ohrožuje život!)

Myslete na to, co jíte

Antioxidanty (látky, které umějí neutralizovat škodlivé volné radikály z okolí) si vytváří organismus sám, ale pokud už je poškození příliš velké, musíme tělu a pleti pomáhat zvenčí.

Nejvíce antioxidantů je v bobulovinách

Nemáte na ně chuť?

Mlsejte: jahody, maliny, borůvky, přidávejte si je do ranní obilné kaše (pokud ji snídáte, tak je to jen dobře), do jogurtu, do tvarohu, na lívance nebo palačinky.

A také: červená jablka (neloupejte je), citrusy

Používejte olivový olej

Obsahuje mastné kyseliny, které udržují tekutinu v buněčných membránách pokožky; ideální je, pokud si extra panenským olejem pokapete salát z čerstvé nebo v páře připravené zeleniny.

(Připomeňte si také: Nelíbily se vám žluté lány řepky?)

Vitamin E

Kamila prostě nemá vrásky, ale také zdědila dobré geny

Jedna z nejvýznamnějších složek kvalitních krémů a přípravků kosmetického průmyslu. Prozradíme vám tajemství Kamily Moučkové, které mi dovolila zveřejnit. Tato dáma, pokud jste ji někdy viděli zblízka, nemá vrásky. Jednak je to díky skvělým genům, jednak tím, že používá velmi jednoduchý krém (Panthenol), do nějž vymačká kapsličku oleje s vitaminem E.