Nalaďte se na adventní čas, začne už za týden

Za týden už tu bude advent a Vánoce co nevidět
 

Za týden bude první adventní neděle. Pokud se chcete svátečně naladit už dnes nebo zítra, a přitom se třeba i příjemně projít, nabízíme vám pár tipů. Můžete se vydat do Kerska (u Sadské) do Českého Brodu, do Štolmíře a také do Břežan.

Dnes:

od 9 do 17 můžete přijít do českobrodského gymnázia na Andělské zvonění – jarmark a festival kreativních dílen pro děti a dospělé. Vánoční atmosféra vás nemine, můžete si tu nakoupit i vkusné vánoční dárečky.

Vánoční perníčky

 

Dnes:

od 10 do 16,30 si můžete v Lesním ateliéru Kuba v Kersku vyrobit s výtvarnicí Kornélií Němečkovou vystřihovaná vánoční přání nebo obrázky. Jedinou podmínkou je mít nůžtičky sebou. A v 17. hodin tu bude povídat o svých knihách Eva Štolbová.

Lesní ateliér Kuba

(Přečtěte si také: Umíte chodit? Možná se mýlíte...)

 

Dnes:

od 10 hodin se můžete zúčastnit bloku exkursí po regionu, navštívit statek a palírnu v Břežanech II, podívat se na veřejnou pec ve Štolmíři. Autobus odjíždí v 10,15 od českobrodského nádraží.

(Také můžete navštívit: Magická Kouřim)

Dnes:

ve Štolmíři (2 km od Č. Brodu po nové cestě) si můžete už od 11 hodin (v rámci Restaurant Day) povídat s pekařem, jak vzniká a jak se peče chléb. Určitě budou i ochutnávky.

Znáte lepší pochoutku?

 

Zítra: 

ve 14 hodin bude v Kersku v ateliéru slavnostní křest vystřihovacího papírového betlému, navíc s hudebním vystoupením Jana Neckáře.

(Tip na další výlet: Na Klepci hledejte rosičku...)

 

                                                                    Zítra:

Zajímavý plakát ke koncertu

od 17. hodin se bude v kostele sv. Gotharda v Českém Brodě konat Koncert ke cti sv. Cecílie. Účinkuje chrámový sbor pod vedením Tomáše Charváta, recituje Rudolf Kvíz.

Chrámový sbor sv. Gotharda v Českém Brodě