Kundalini jóga uzdravuje tělo i duši

Dita Lyner s knížkou Zamilujte se do života
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Právě vychází knížka "Zamilujte se do života s Kundalini jógou" a její autorka Dita Lyner z Dobřichovic připravuje víkendový pobyt na Okoři.

Kundalini jóga je tradice kombinující meditaci, mantru, fyzické cvičení a dýchací techniky.  Zastánci této techniky uvádějí mezi zdravotní účinky posílení imunitního a nervového systému, zlepšení funkce žláz,  rozproudění krevního oběhu, zvýšení pružnosti a ohebnosti těla a v neposlední řadě i odolnost proti stresu.

Knížka pro lásku k životu

Dita Lyner je ráda, že mohla napsat druhou knížku pro nakladatelství Meduňka. Vychází v nákladu 14 tisíc kusů. "Je o životě, abychom cítili život, tak se musíme otevřít bezpodmínečné lásce, ztratit strach, bez něhož není ani zloba a pak může být celý svět v míru. Když jsem knížku držela poprvé v ruce, tak jsem věděla, že ji mám hrozně ráda." říká o autorka Dita Lyner. Část knížky je věnována psychologicko filozofickému pojetí jogínských přístupů a druhá polovina nabízí konkrétní cvičení včetně fotografií cvičebních poloh.

Nebojte se zpívat mantry!

Kmotrou nové knížky je Dana Houdková, která se učí zpěv. Dita Lyner měla strach ze zpívání a Dana jí na kurzu zpívání pomohla a přesvědčila jí. V kundalinní józe se často používají mantry, které se zpívají při hudbě. "Dita miluje svoje tělo a svůj život. Obdivuju jí jako člověka i profesionála. I jako žáka, protože na cestě zpěvem udělal velký pokrok. Musí být vyvážené ego a pokora. Díta to má přesně - velké ego a velká pokora. Dita je vědomá sebe, pevně stojí na nohách a hlavu má v oblacích, uprostřed jsou blesky," říká Dana Houdková.

Guru zdraví

Během křtu knihy se zpívala mantra Ardas Bhaee - což je univerzální modlitba, která poskytuje podporu. Guru Ardas je zodpovědný za zdraví. "Není potřeba tomu věřit, výsledky se stejně dostaví," říká Dita Lyner.

Dita je ráda, že může kundaliní jógu dostat mezi lidi, protože je to velký poklad. Každý si může zkusit alespoň nějaké cviky a výsledky se prý dostaví velmi rychle. 

V termínu 15. - 17. ledna 2016 proběhne víkendový pobyt s kundaliní jógou v Hotelu Okoř. Slibuje uvědomění si hojnosti života a také schopnost si všechny jeho dary užít.

 

Klíčová slova: