Záchranáři v Sedlčanech zrekonstruovali výjezdovku

Slavnostní zahájení za účasti radní Jiřiny Fialové a ředitele středočeských záchranářů Martina Houdka
 

Zásadní rekonstukci si vyžádal nevyhovující stav výjezdové stanice zdravotnické záchranné služby v Sedlčanech. Práce vyšly na šest milionů korun a urychlí pomoc i na Benešovsku.

Šest milionů na rekonstrukci

„Rekonstrukce výjezdové základny probíhala od roku 2010 ve třech etapách. Náklady na modernizaci výjezdového stanoviště, která byla v gesci středočeské záchranky, dosáhly částky zhruba 6,2 milionů korun a byly hrazeny z investičního fondu Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje,“ vysvětlil hejtman Miloš Petera.

Rekonstrukce byla nezbytná

V první etapě byly provedeny veškeré zemní a bourací práce, stavební úpravy podlah, tepelné izolace i izolace proti vodě, byly vytvořeny kanalizační svody a připojení ke kanalizačnímu řádu. Město Sedlčany hradilo odizolování obvodových zdí objektu a přivedení inženýrských sítí. Dále byly dokončení vnitřní prostory, vytápění, větrání a kompletní instalace. „Stávající prostory byly pro záchranáře nevyhovující, jak z pohledu zázemí, tak např. v samotném výjezdu pro sanitní vozidla. Investice do zásadní rekonstrukce nové výjezdovky byla naprosto nezbytná,“ řekl ředitel středočeské záchranky Martin Houdek.

Vyjíždějí i na Benešovsko

„Sedlčanská základna je pro středočeskou záchranku velmi důležitá. Sedlčanští záchranáři totiž často vyjíždějí k případům v okolí Slapské přehrady, které jsou z jiných výjezdových stanic hůře dostupné. Taky mají na starost západní část benešovského okresu a obce v okolí města Sedlec-Prčice, což pomáhá držet náš průměrný dojezdový čas, který se dlouhodobě drží na hranici osmi minut,“ doplnil Martin Houdek.

Zrekonstruovaná budova a přilehlé pozemky jsou ve vlastnictví obce Sedlčany a vložené investice ZZS SČK jsou ošetřeny Smlouvou o věcném břemenu a Smlouvou o výpůjčce.

Klíčová slova: