Velvary slavnostně otevřou Muzeum technických hraček

V novém velvarském muzeu uvidíte hračky z období monarchie i první republiky.
Zobrazit fotogalerii (8)
 

V sobotu 12. prosince bude slavnostně otevřeno Muzeum technických hraček ve Velvarech s hračkami z první republiky a doby rakousko-uherské monarchie.

V sobotu 12. prosince 2015 od hodin se ve Velvarech otevře Muzeum technických hraček první část stálé expozice v areálu Děkanského dvora na Třebízského náměstí ve Velvarech. Autor expozice, sběratel Miroslav Smaha, návštěvníky provede komentovanými prohlídkami. 

 

Hračky z monarchie i první republiky

Muzeum představí sbírkové předměty z doby Rakouska-Uherska a první republiky. Vedle parních strojů, vláčků, autíček, stavebnic a nejrůznějších her bude k vidění kolekce tancujících figurek, početná armáda čsl. vojáčků z gumy a první gumové hračky firmy Baťa, dále unikátní hračky vyrobené na území Protektorátu Čechy a Morava i německé vojenské hračky z období 2. světové války. Nebudou chybět ani ukázky mechanických hraček v pohybu a dílničky pro nejmenší návštěvníky muzea.

 

Plány na příští rok

V roce 2016 se Muzeum technických hraček rozšíří o druhou expozici, která bude věnována technickým hračkám z let 1920–1970. Na náměstí vznikne malé železniční muzeum s dopravní kanceláří pro děti.  

Otevírací doba: 
sobota, neděle a svátky od 10 h do 17h, čtvrtek a pátek po telefonické domluvě.
Vstupné: 
Děti (senioři, studenti) 30 Kč, dospělí 60 Kč, rodinné (dva dospělí a až čtyři děti) 140 Kč. 
Klíčová slova: