Speciální cvičení udrží mazlíčky v kondici

Terapie může významně ovlivnit život vašeho mazlíčka
 

Dornova metoda je manuální ošetření kostí kloubů. Klouby jsou velice důležité části těla a na každém z nich závisí kvalita pohybu nás i našich mazlíčků. Komu a jak pomáhá?

Ošetření DM je jednoduchý způsob, jak klouby udržet v kondici do vysokého věku. DM je metoda celostní, při každém ošetření se terapeut věnuje všem kloubům v těle, upravuje drobné posuny a blokády a tím navrací tělu funkční statiku i dynamiku. Nejúčinnější je jako prevence tím, že správným postavením kostí brání nadměrnému opotřebení kloubních chrupavek.

Dornova metoda může pomoci nejen psovi, ale i kočce

Nejčastěji se ošetřují pejsci a koně. Právě tato zvířata šlechtíme, cvičíme a trénujeme, oceňujeme jejich špičkové sportovní a pracovní výkony, ale také chceme, aby nám zůstala zdravými mazlíčky. Protože se ale DM využívá i terapeuticky a úrazy hrozí všem zvířatům, kočky, fretky nebo hospodářská zvířata zvládne šikovný terapeut ošetřit také.

Jak cvičení probíhá

Terapie by měla probíhat v klidném prostředí. Terapeut se nejprve seznámí se zvířetem a s jeho zdravotním stavem. Poté za pomalých pohybů prováděných podle dané metodiky napravuje postupně celé tělo. Je nutné se po celou dobu soustředit pouze na pacienta a jeho projevy. Postižená místa totiž mohou být citlivá, příčina problému může být úplně jinde, než se očekávalo. Odstranění blokád a svalových spasmů, které posuny v kloubech doprovázejí, má vliv na funkci ostatních orgánů. Samotné ošetření trvá přibližně hodinu. Po terapii se dál terapeut věnuje majiteli, doporučuje další postup, radí, učí a kontroluje práci se zvířetem tak, aby byla co nejbezpečnější. Předpokladem úspěchu je zodpovědný majitel, který dodržuje pokyny terapeuta a především pak klidový režim po ošetření.

Kam se obrátit

Každý, kdo hledá toho svého terapeuta, může kontakt na doporučené terapeuty v okolí dohledat v mapce: http://dornovametoda-zvirata.cz/doporuceni-terapeute/ nebo se poradit na FB stránce: Dornova metoda zvířata - Doporučení terapeuté

Připravila Petra Bartoňková DoTh.

 Zítra si můžete přečíst příběh teriéra, kterého tato metoda ochránila před operací