Rakovinu může vyvolat i oblečení. Tyhle kousky raději vůbec nenoste

Časté nošení tenisek vám může zničit záda
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Milujete módu a nedáte dopustit na vychytávky, jako jsou push-up podprsenky nebo úzké džíny? Pak raději zbystřete. Nošení některých kousků oblečení totiž může být zdraví nebezpečné.

Úzké džíny

Jde o nejuniverzálnější oblečení na světě. Nosí je miliony dívek a žen, aby zvýraznily své štíhlé boky a nohy. Úzké kalhoty ale narušují krevní oběh, což pak vede k tvorbě křečových žil a celulitidě. Pokožka nemůže „dýchat“, protože ji látka obepíná příliš těsně, a dokonce tak může způsobit i zarůstání chloupků.

Vysoké podpatky

Přestože trendem poslední doby jsou spíš boty s nízkou podrážkou, stále existuje spousta žen, které rády chodí na jehlách. Tahle módní záležitost ale způsobuje otoky a bolest nohou, a nejvíc ze všeho deformuje páteř. Právě z té potom vychází celá řada zdravotních problémů, které se dají jen velmi obtížně léčit. Pokud nechcete skončit v ordinaci ortopeda a platit do konce života za drahé rehabilitace, na podpatky raději zapomeňte.

Boty s plochou podrážkou

Bohužel ani ty nejsou vhodné na každodenní nošení. Způsobují nerovnoměrnou zátěž na nohou a při chůzi si nedokáží poradit s otřesy, které rozvibrují celou páteř. To všechno vede ke zborcení kleneb na nohách, které se tak stočí směrem dovnitř a zdeformují vám kolena i kyčle. Navíc vás neminou ani bolesti zad.

Push-up podprsenky

Ženy je rády nosí, protože si díky nim připadají atraktivnější a přitažlivější. Problém je ale v tom, že vycpávky v podprsenkách utlačují ňadra a činí je závislými na umělé podpoře. Ze všeho nejhorší ale je, že „push-upky“ utlačují cévy v prsou, a pokud jsou stlačovány pravidelně, může to dokonce způsobit rakovinu.

Punčocháče

Na jaře a na podzim jsou pro ženy nepostradatelným kouskem oblečení. Přesto není vhodné je nosit příliš často. Syntetické přísady punčocháčů zadržují vlhkost a vytvářejí skleníkový efekt. V důsledku toho se pak ženám často vracejí různé vaginální infekce. Některé punčocháče navíc negativně ovlivňují krevní oběh (podobně jako úzké džíny) a způsobují křečové žíly a celulitidu.

Pyžamo

Ptáte se, jak by mohlo pohodlné pyžamo ohrožovat vaše zdraví? Faktem je, že byste v něm rozhodně neměli spát každý den. Pod látkou se totiž množí bakterie, které mohou vést k podráždění pokožky, svědění nebo kvasinkové infekci. Ženám, které na tento problém trpí, se proto doporučuje spát bez pyžama, a dokonce i bez spodního prádla. Zdravější variantou na spaní je noční košile, která umožňuje pokožce víc dýchat.

 

Klíčová slova: