Autokamera: Pořiďte si ji ještě před dovolenou!

Jak vybrat správnou autokameru?
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Pokud jste zatím váhali s nákupem autokamery a chystáte se na dovolenou, právě teď je ideální doba si toto chytré a užitečné zařízení pořídit. I když si od prázdnin slibujeme báječné zážitky, někdy se můžeme dostat ne vlastní vinou do nepříjemné situace, a to i za volantem. 

Právě v takovém případě skvěle poslouží autokamera, nejlépe duální, s nočním viděním. Palubní kamera ohlídá, co se děje před vozidlem a za ním, a to i za zhoršených světelných podmínek nebo při oslnění protisvětlem.

Tento nenápadný, a přesto velmi spolehlivý pomocník ukládá záznam na paměťovou kartu. Díky vynikajícímu rozlišení si při přehrávání na displeji nebo v počítači všimnete každého detailu. Nejnovější modely umožní přehrávání i na vašem smartphonu, je-li k dispozici připojení přes wifi.

Má mnoho funkcí

V čem je hlavní výhoda duální palubní autokamery? Řidič ocení především její mimořádný záběr, kdy díky 140° si autokamera všímá i toho, co se děje na chodníku nebo v protisměru. K perfektním vychytávkám patří také antikolizní asistent: zvukový signál vás upozorní, že jste v nebezpečné situaci a mohlo by dojít ke srážce. Stejně rafinovanou funkcí je i asistent jízdních pruhů. Ten hlídá, abyste během chvilkové nepozornosti neopustili svůj jízdní pruh.

Zadní miniaturní kamera je vodotěsná a lze ji namontovat zvenčí. Kromě toho, že snímá, co se děje za autem, funguje také jako parkovací kamera. A nepřestává vaše auto strážit ani po vašem odchodu, kdy ho necháte odstavené. Jakmile čidla zaznamenají v blízkosti vozidla pohyb, kamera začne okamžitě pořizovat záznam.

I když je palubní kamera nadupaná těmi nejlepšími funkcemi, jde o nenápadný interiérový doplněk, který nebrání ve výhledu. Její instalace je velice snadná, a to i díky českému návodu. Pokud přeci jen váháte s výběrem té nejvhodnější autokamery, rádi vám v našem specializovaném e-shopu cel-tec.cz pomůžeme.

Klíčová slova: