Velikonoční dekorace podle FAVI.CZ

Jste připraveni na Velikonoce?
Zobrazit fotogalerii (11)
  |  Komerční sdělení

Velikonoce mohou mít celou řadu podob, tak proč letos výzdobu trošku neobměnit? Inspirujte se a oslavte Velikonoce stylově s FAVI.CZ.

Ozdobte, co se dá

Co by to bylo za svátky jara, kdybyste neměli ve váze pár větviček s prvními poupaty. Zkuste letos vyměnit tradiční závěsné kraslice za něco trochu méně okoukaného. Pestrobarevné ozdoby s motivy ptáků a drobného kvítí sluší jak rozkvetlým větvičkám, tak i těm s poupaty. Pokud naopak sázíte na jednoduchost, nechte se inspirovat skandinávským stylem. Sáhněte po neutrálních barvách, přírodních materiálech a jarních motivech, které jsou pro severský interiér tolik typické. Třeba takoví dřevění zajíčci vypadají parádně jak sami o sobě, tak i v kombinaci s pestrobarevnými kraslicemi.

Mějte vejce malované

Malované, krajkou zdobené, polepené a klidně i bílé. Velikonoční kraslice ke svátkům jara zkrátka patří a nezáleží na tom, zda si je vyrobíte nebo koupíte. Skleněné kraslice s folklorním květovaným motivem vám budou Velikonoce zvelebovat léta. Chybět by vám ale neměly ani malované kraslice na špejli - mají totiž jednu obrovskou výhodu. Výzdoba je s nimi hotová raz dva. Tu zapíchnete jednu kraslici do květináče za oknem, druhou do osení a třetí třeba do vázy. Máte rádi minimalismus a pestrobarevné dekorace vám nic neříkají? Jednoduché mramorové vajíčko hravě zapadne kamkoli. Ozdobí komodu, parapet i velikonoční zátiší s osením.

Kousek jara v květináči

Ani okna a parapety by neměly o Velikonocích zůstat holé. Zasejte si s několikadenní předstihem osení do roztomilých květináčů ve tvaru skořápky. Při výběru dekorací se pak nebojte sáhnout i po netradičních barvách. Zlatá například vytvoří se zeleným osením zajímavý kontrast. Roztomilá zaječí soška navíc dodá výzdobě šmrnc i punc neotřelosti. Skvěle ale vypadá i sama o sobě na komodě.

Svátky se vším všudy

Dotáhněte velikonoční výzdobu k dokonalosti a zapůsobte na návštěvu ještě předtím, než u vás zazvoní. Nepřehlédnutelný věnec s pestrobarevnými dekoracemi báječně ozdobí vchodové dveře. Pokud však toužíte po něčem méně okatém, věnec z proutí a několika málodřevěnými dekoracemi bude pro vás to pravé ořechové. Tato tradiční velikonoční ozdoba ale nepatří jen na dveře. Inspirujte se například ve Švédsku, kde mají věnců hned několik a zavěšují je do oken i na zeď.

Sladká pomlázka pro koledníky

Povzneste velikonoční pečení letos o něco výš a pořiďte si k ruce nové pomocníky. Vedle forem na beránka a zajíčka se vám v kuchyni určitě neztratí ani embosovaný váleček s motivem kraslic. Obyčejné máslové sušenky doslova jedním tahem promění v dobrotu, na kterou je radost pohledět. A ještě větší radost ochutnat. Sušenky se budou hodit jak ke kávě, tak i pro koledníky. Pokud ve vás dřímá cukrářská duše, využijete váleček i na vytlačení krásného vzoru do marcipánového potahu na dort.

Užijte si velikonoční hody stylově

Velikonoce jsou svátky ve znamení jídla a stolování s rodinou nebo přáteli. A svátečně prostřený stůl k takovým setkáním. Mazanec, beránek, jidáše i velikonoční sušenky se na takovém jednoduchém bílém podnosu budou krásně vyjímat. Stůl pak už jen stačí doplnit vázou s tulipány a máte sváteční tabuli jak vyšitou.

Velikonoční snídaně si žádá sváteční porcelán, ze kterého vám bude chutnat dvojnásob. Ve výbavě by vám neměly chybět bohatě zdobené talířky a hrnky. Nebojte se kombinovat a klidně si pořiďte každý kousek z jiné kolekce. Čím různorodější, tím osobitější!

Květinové opojení

Že se nemůžete dočkat, až bude jaro v plném rozpuku? Ještě než rozkvetou první stromy, vneste si do domova jarní závan textiliemi. Polštáře a povlečení poseté lučním kvítím vám budou dělat radost nejen o Velikonocích, ale klidně celé jaro.

Klíčová slova: