Jarní trend: ofiny, které sluší každému

I kudrnaté vlasy si zaslouží ofinu
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Jaro je tady a s ním i čas na změny. Jak dlouho jste přemýšleli o tom, zda si nechat ustřihnout ofinu tak, abyste nevypadali jako na fotkách z dětství, kdy tzv. střih podle hrnce býval trendy? Ofina je způsob života, znak, který vás vyčlení z davu, dá vám šmrnc a nebo prohloubí váš svůdný pohled. 

Francouzská zpěvačka a herečka britského původu Jane Birkin, Kleopatra, Jenovéfa Boková nebo Xena princezna bojovnice… Tyto ženy si již bez ofiny nelze představit, stala se součástí jejich charakteru i podtržením sex-appealu. Letošní jaro přichází s oživením vašeho účesu právě díky ofině. Nejdůležitější je originalita a vybrat si správný střih podle tvaru obličeje.

Oválný obličej

Začneme tedy s oválným obličejem. Pokud jste jeho majitelkou, můžete si poblahopřát. K tomuto tvaru obličeje se hodí jakýkoliv střih ofiny. Nebojte se tedy experimentovat! Doporučujeme rovný střih a délku, která končí nad obočím. Můžete zkusit i ofinu prostříhanou nebo patku. Letošním hitem je tzv. baby ofina - nepravidelně zastřižená krátká ofina, zkrátka jako když vás ostřihá vaše pětiletá dcera.

Kulatý obličej

Majitelkám kulatého obličeje často prospěje ofina, která jejich tvář zúží. Výhrou je delší prostřihaná ofina nebo postranní patka spadající k očnímu koutku, která obličej opticky prodlouží. Hlavně se snažte vyhnout rovnému střihu, který má naopak tendence kulatou tvář zvýraznit, výjimkou je  tzv. micro-bangs, velmi krátké extravagantní ofiny, jen pro odvážlivce, kteří touží po markantní změně s chutí extravagance.

Hranatý obličej

Hranatému obličeji prospěje druh ofiny, která majitelce dodá jemnější rysy, ale zároveň neubere na šmrncu. Ideální jsou prostřihané vzdušné patky, klidně i zvlněné. Zkuste také tzv.curtain-bangs, ofinu, která se uprostřed čela dělí do stran. Inspiraci hledejte v 70. letech. Tento styl ofiny zaručeně zjemní rysy a zvýrazní krásu vašich očí.

Široké čelo

Široké čelo a úzká špičatá brada. Pokud se s tímto popisem ztotožníte, máte srdcový obličej. Ofina je pro vás tím nejlepším řešením, které vyrovnává špičatou bradu a šíři čela. U tohoto typu si dávejte pozor, aby ofina nebyla připláclá na čele, ale působila vzdušným dojmem. Vsaďte na delší patku spadající ke straně nebo ofinu střiženou do tvaru půlměsíce, kdy ve středu čela jsou vlasy kratší a ke stranám se prodlužují, výborně vypadá spolu s pixie sestřihem.

Podlouhlý obličej

Podlouhý obličej, u kterého jsou typické vysoké čelo a úzká tvář, se obejde i bez ofiny. Když se pro ni ale rozhodnete, polichotí vám dlouhá rovně střižená ofina dotýkající se obočí. Nic nezkazí také patka na stranu končící pod vnějším koutkem. Vyhněte se ale krátkým ofinám!

Kudrnaté vlasy

Ty tam jsou rady, aby se ženy s kudrnatými vlasy vyhnuly ofinám. Letos jsou v kurzu i kudrnaté ofiny, jen se smiřte s tím , že ji nebudete moc nijak uhlídat. Vlnitým vlasům sluší prostřihaná ofina. Stačí jen trochu gelu a vytvořte si styl dle své libosti.

To, že jsou ofiny aktuální již od 20. let minulého století, je nám jasné. Stačí jen najít odvahu, vybrat správný styl a oslnit.

Klíčová slova: