Tipy, jak vytvarovat postavu do šatů

Ideální postava? Ano, jde to
Zobrazit fotogalerii (3)
  |  Komerční sdělení

Pokud jdete na ples, do divadla, na večírek nebo kamkoliv do společnosti, dbáte na bezchybný vzhled svých šatů. Dobrý dojem z dokonalého zevnějšku začíná u spodního prádla.

Ve společenských, večerních a plesových šatech se špatně sedící podprsenka a nesprávně zvolené kalhotky obzvláště vyjímají. Pod plesovými šaty nesmí být spodní prádlo nikdy vidět a nemá ani vykukovat ven. Společenské šaty mívají hluboké dekolty, ve kterých se špatně sedící podprsenka nepěkně vyjímá. Všechna úskalí vyřeší bezešvá podprsenka. Do korzetových šatů se nosí podprsenka bez ramínek, nikoliv silikonová ramínka. Pečlivě vybírejte i spodní kalhotky a další druhy prádla. 

Správně padnoucí podprsenka

Častým nešvarem společenských šatů se staly zařezávající se podprsenky se špatným obvodem, které na zádech tvoří faldy i štíhlým slečnám. Nevhodná velikost košíčků nechává přetékat ňadra ven a vzhled šatů pak není takový, jak si přejeme. Krajka se pod šaty rýsuje a shazuje celkový slavnostní vzhled. Vyberte si hladkou bezešvou podprsenku, která vám sedí po obvodu i objemově. Širší ramínka se nezařezávají a bezešvé prádlo se na povrch nerýsuje. Bujné poprsí vytvarují stahovací podprsenky. 

Bezešvé dámské kalhotky

Pokud se chystáte ven ve splývavých šatech, otázka výběru kalhotek je klíčová. V případě společenských šatů je vhodné sáhnout po bezešvých kalhotkách zvolených ve správné velikosti. Pak vám nebudou padat a nikde se nebudou ani zařezávat. Pokud máte dokonalou a štíhlou postavu, stačí vám bezešvé kalhotky. Upnuté šaty vyžadují stahovací kalhotky. Vaši figuru podtrhnou tvarující kalhotky s vyšším pasem nebo nohavičkové kalhotky, které vytvarují pas, bříško, zadeček i stehna. Obrysy spodního prádla se díky bezešvému prádlu nikde nevyrýsují. 

Jak vybírat spodní prádlo

Pokud zvolíte bezešvé spodní prádlo, nebude pod vašimi šaty vůbec vidět. Pod hladké či průsvitné šaty je nejlepší zvolit hladké košíčky podprsenky a hladké kalhotky. Výborné jsou i tvarující spodničky nebo body. Nevolte prádlo s krajkou, korálky, motivem a vzorem. Bezešvá tvarující podprsenka i kalhotky nebudou pod společenskými šaty vidět. Bezešvé stahovací prádlo se nijak nepropisuje přes vrchní oblečení a vykouzlí vzhled bez jakékoliv chybičky.

Jak vytvarovat postavu

Pokud máte klenuté křivky, bujná ňadra a plné, ženské tvary, dbejte, aby byly vždy zaoblené a sexy. Stačí vědět, jak s nimi naložit. Základem je, aby se pod vašimi šaty nic nepohybovalo, čehož snadno docílíte stahovacím prádlem. Zkuste tvarující body, které schová každý fald. Pokud máte větší bříško, zvolte vysoké kalhotky. Na širší stehna hravě zaberou kalhotky s nohavičkou. Tvarující body krásně vymodeluje váš pas, bříško i zadeček. Vaše silueta bude dokonalá.

Klíčová slova: