Oválný, kulatý i hranatý. Skvělé triky, jak se nalíčit podle tvaru obličeje

Víte, které produkty byste měli používat?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

To, že líčení může být někdy věda, víme všichni. Co kdyby ale existoval jednoduchý způsob, jak zjistit, co vám sluší, abyste se toho pak mohli držet celý život? Ale ano, takový skutečně je! Stačí se zaměřit na tvar vašeho obličeje a během chvíle budete mít jasno v tom, co na něm zvýraznit a naopak potlačit.

Srdcový obličej

Charakteristika: širší čelo a úzká brada
Celebrity: Reese Witherspoon, Kerry Washington
Chcete-li odvést pozornost od vaší brady a lícních kostí, používejte jemné tóny a dodejte barvu svým rtům i tvářím. S tvářenkou zacházejte tak, aby vytvořila ostřejší přechody, a utlumila tak romantický tvar vašeho obličeje. Vyhněte se ovšem rozjasňovačům na lícních kostech, které ho ještě víc zvýrazní. Vyvarujte se i výrazných očních linek, které by na vás mohly působit až příliš vážně.

Kulatý obličej

Charakteristika: čelo i spodní část obličeje mají stejnou šířku, tváře jsou výrazné
Celebrity: Emma Stone, Selena Gomez
Abyste obličej opticky zúžila, zvýrazněte jeho svislou linii – tedy střed čela, střed nosu a bradu. Na tato místa aplikujte světlejší odstín, po stranách nosu, na jeho špičku a zbytek obličeje naneste tmavší odstín. Nejlépe bude vypadat na spáncích a tvářích.

Oválný obličej

Charakteristika: čelo i spodní část obličeje mají stejnou šířku, tváře jsou ale podlouhlé
Celebrity: Beyoncé, Dakota Johnson
Pokud má váš obličej právě tento tvar, můžete si gratulovat. Díky své symetričnosti se totiž obvykle považuje za nejdokonalejší. Není nutné na něj používat jakýkoli specifický odstín make-upu, naopak si dovolte experimentovat. Oválná tvář si zkrátka může dovolit vyzkoušet každý nový trend ze světa kosmetiky.

Čtvercový obličej

Charakteristika: výrazná čelist i horní linie vlasů
Celebrity: Natalie Portman, Angelina Jolie
Doprostřed čela nanášejte zesvětlující odstín make-upu, stejně tak jako pod oči, nad lícní kosti a na špičku brady. Docílíte tím toho, že vaše okolí se bude dívat hlavně na střed vašeho obličeje a ostřejší kontury mu nebudou tolik vadit. Na tváře používejte růž, která také odpoutá pozornost od čtvercového tvaru vašeho obličeje, opticky rozšíří oblast a vytvoří iluzi oválnějšího obličeje.

Protáhlý obličej

Charakteristika: vysoké a úzké čelo a výrazné, ostře řezané čelisti
Celebrity: Liv Tyler, Sarah Jessica Parket
Při líčení raději nepoužívejte zesvětlovací make-up, kvůli kterému by se váš obličej zdál ještě delší. Bradu můžete opticky zkrátit bronzovým pudrem naneseným podél dolního okraje brady. Velmi důležitá je tvářenka, kterou nanášejte vždy na nejvyšší partie tváří. Obličej opticky zkrátíte také ofinou.

 

 

 

Klíčová slova: