Dejte se do klidu. Antistresové omalovánky pomáhají odbourávat stres i dospělým

Se stresem lze bojovat různě. Klidně i s pomocí antistresových omalovánek pro dospělé
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Dlouhodobě působící stres má negativní účinky na lidský organismus. I kvůli němu může člověk onemocnět cukrovkou druhého typu nebo zvýšeným krevním tlakem, který často vede k infarktu myokardu. Každodenní stres lze celkem úspěšně zvládat za pomoci fyzického cvičení, meditace nebo relaxačních technik. Od stresu dovedou pomoci i antistresové omalovánky pro dospělé, které v současné době nabývají na velké oblibě.

 

Nemusíte být nadanými malíři, abyste mohli vytvářet zajímavá barevná díla. Stačí mít chuť a náladu a začít si vymalovávat antistresové omalovánky. Ponořením se do této kreativní činnosti zapomenete na čas i starosti a svou pozornost věnujete pouze kousku pokresleného papíru a pastelkám nebo temperovým barvám. Na Facebooku dokonce existují speciální skupiny, ve kterých se můžete svým výtvorem pochlubit světu. Sdílená radost je o to větší.

Omalovávejte si společně s dětmi

Výhoda antistresových omalovánek tkví také v tom, že jsou kdykoliv k dispozici. Záleží jen na vás, jaké barvy při vymalování použijete. Klidně vybarvěte veverku růžovou a žlutou barvou, nikomu to vadit nebude. Čím barevnější bude dílo, tím lépe se budete cítit.

Dokonce si nemusíte omalovávat sami. Máte-li děti, které obvykle také rády malují, pak lze strávit velmi příjemným způsobem i deštivé prázdninové odpoledne. Pro malé děti je totiž čas ve společnosti rodičů tím nejhezčím. Společně prožívané chvíle naplní vaši rodinu pohodou a klidem a přispějí k odbourání nastřádaného stresu.

Pryč od počítačů a sociálních sítí
Omalovánky pro dospělé jsou opakem světa všudypřítomných počítačů a mobilů, sociálních sítí či přeplněných center nákupních středisek, v nichž klidu příliš nenajdete. U antistresových omalovánek máte tu jistotu, že nejste nijak limitováni. Bude záležet pouze na vás, kdy a jak dlouho se jim budete věnovat. Jestli budete raději v tichém prostředí, nebo si k vymalovávání pustíte svoji oblíbenou hudbu. Zdali použijete pastelky, nebo raději tempery či fixy. 

Jak omalovánky působí na lidský mozek

Představte si, jak berete do rukou modrou pastelku a pouštíte se do vymalovávání moře. Váš mozek zažívá pocity klidu a relaxace. Zároveň se v něm aktivují centra pro vyjádření vaší kreativity, která je protipólem organizace a logického myšlení. Všechny tyto činnosti jsou ve vzájemné rovnováze, tím dochází k úlevě od nahromaděného stresu a váš mozek aktivně odpočívá. A vy s ním.

Když se vám navíc výtvor opravdu povede, můžete si ho dát zarámovat a vaše radost bude ještě znásobená. Některé vybarvené antistresové omalovánky jsou skutečná malá umělecká díla. U této činnosti však nezáleží na výkonu, ale na tom, jak moc vám omalovávání pomůže zapomenout na vaše starosti. 

Velký výběr motivů

Protože knihkupci pochopili, že současným trendem jsou omalovánky pro dospělé, nabízejí velký výběr všech možných motivů - mandaly, zvířecí říši, květiny, Paříž, tropický ráj, z českých luhů a hájů. Dokonce můžete mít doma omalovánek více a vždy si vybrat motiv, na který budete mít větší náladu a chuť vymalovávat.