Růžová barva i kouřové stíny. Zamilujte si trendy letního líčení 2019

S šikovnými kosmetickými paletkami dokážete zázraky
Zobrazit fotogalerii (3)
 

 

Cítíte horký vítr ve vlasech a máte chuť experimentovat s make-upem? Právě teď je pro to nejvhodnější doba! Představujeme vám několik hitů letošní sezony, které se objevily na přehlídkových molech. Inspirujte se.

Zářivá pleť

Je přesně tím, co k létu neodmyslitelně patří. Zvýraznit byste měly především čelo a lícní kosti, a to nejlépe s pomocí rozjasňovače. Stylistky upřednostňují tekutou nebo krémovou konzistenci, která se lépe roztírá a poskytuje pleti přirozený lesk. Určitě jste si také všimly, že oddělení kosmetiky v drogeriích je v tomto období plné bronzerů. Dokáží vykouzlit pleť, která vypadá jako lehce opálená, takže se nanáší na tvář, ale i do dekoltu. S bronzerem ale raději šetřete a zásadně ho nanášejte na denním světle. Budete tak mít jistotu, že na vaší pleti nezanechá nevzhledné šmouhy.

Růžová barva

Tahle barva je hitem letošního léta. Nosí se na očních víčkách, kde nejlépe vynikne v lehce perleťovém odstínu, ale i na tvářích a na rtech. Ostře červené rtěnky tedy prozatím odložte a poohlédněte se po těch, které mají přirozený nádech do růžova. Budete vypadat svěže a svůdně zároveň.

Kouřové stíny

Jde o nadčasový trend, který nikdy nevyjde z módy. Kouřové stíny se hodí spíš na večírek než na běžné nošení do práce, díky sofistikovaným kosmetickým paletkám si je ale můžete přizpůsobit tak, aby nevypadaly příliš tvrdě ani přes den. Tomu ostatně fandí i letošní trend, podle kterého se mají kouřové stíny nosit spíš ve světle hnědých odstínech. Na černou tužku tedy prozatím zapomeňte a v létě dopřejte pleti zemité odstíny.

Přirozené obočí

V posledních letech válcuje kosmetický průmysl trend dokonale tvarovaného a upraveného obočí. Možná i proto je letos konečně čas vyrazit proti proudu. Módní návrháři tak vyslali na přehlídková mola modelky s přirozeným obočím zvýrazněným jen trochou barvicího prášku a gelovou řasenkou. Takže už žádné bolestivé vytrhávání nežádoucích chloupků, letos budete in s obočím, které vám nadělila příroda.

Třpytky na očích

Letní sezóna přímo vybízí k experimentům s barvami. Sáhněte proto po třpytivých stínech a nanášejte je těsně nad oční víčka, která ponechte „nahá“. Váš pohled se tak rozzáří a navíc budete vypadat o pár let mladší. V kurzu je kromě růžové i stříbrná a zelená barva. Trochu třpytu můžete dopřát i vnitřním koutkům oka. Poslouží vám to hlavně ve chvíli, kdy budete unavená, třeba druhý den po party.