Nejčastější chyby, které děláme při líčení. Víte, čemu se vyhnout?

Víte, jak vybrat správný odstín tvářenky?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Bohužel, nikdo není neomylný, a tak se i většina žen dopouští menších či větších chyb při svých kosmetických rituálech. Naštěstí ale existují odborníci, kteří nám dokáží poradit s tím, jak správně nanášet make-up nebo vybrat odpovídající barvu tvářenky. Tak se inspirujte.

Používáme znečištěné štětce

Spousta žen úzkostlivě dbá na svou hygienu i vzhled, ale často zapomínají na to, že k líčení je potřeba používat pouze čisté pomůcky. Nemyté štětce, houbičky a další produkty zbytečně zanášejí pleť, na které se potom tvoří pupínky, ekzémy a podobně. Pravidelně tedy kontrolujte svou kosmetickou taštičku a vše důkladně čistěte. V běžné drogerii už dokonce koupíte speciální šampon na štětce, které se špiní nejvíce.

Vybíráme si špatný odstín make-upu

V ideálním případě by barva podkladového krému, BB krému nebo make-upu měla být co nejpodobnější naší pokožce. Nejlepší je zkoušet odstíny podél čelisti, a pokud nemůžete najít ten správný, smíchejte si světlejší a tmavší tak, aby vám dokonale sedl. Tahle varianta je příjemná i v létě, kdy nám po opalování ztmavne pleť, a také v zimě, kdy jsme naopak bledší. Stačí pak vždy jen použít jeden ze dvou vybraných odstínů.

Neaplikujeme make-up správně

Make-up by se měl správně nanášet plochým štětcem, a nikoli pěnovými houbičkami, jak jsme zvyklí. Na internetu najdete spoustu šikovných návodů a tutorialů, jak na to. Profesionální vizážisté používají štětce na nanášení make-upu proto, že je práce s ním nejpřesnější. Houbičky by se měly používat spíš na opravy drobných vad na make-upu v průběhu dne.

Používáme korektor v nesprávném pořadí

Většina lidí si myslí, že korektor by se měl používat před make-upem, ale je to přesně naopak. Korektor nanášejte až na závěr líčení, protože mívá hustější konzistenci. Vrstvení „lehčího“ produktu na „silnější“ má totiž za následek, že se obojí smíchá, a tím se krycí účinek korektoru vytratí.

Nanášíme příliš mnoho rozjasňovače

Měli byste myslet na to, že rozjasňovač v tenké vrstvě patří pouze na strategická místa, od kterých se přirozeně odráží světlo. Stačí nanést trochu přípravku na dva něbo tři prsty a pak jimi lehce poklepat lícní kosti, místa pod obočím, ve středu brady a jedním klepnutím i na špičku nosu.

Vybíráme si špatný odstín tvářenky

Na tváře patří pouze jemný barevný tón, který je přirozeně oživí. Nejlepší odstín tvářenky je podle vizážistů ten, který ladí s barvou vnitřní strany našich rtů.

Klíčová slova: