5 zdravotních benefitů domácí vířivky

Ať už jste vrcholový nebo rekreační sportovec, určitě jste se už někdy potýkali s bolestí v kloubech nebo se svalovým napětím
  |   zajímavost |  Komerční sdělení

Vířivka patří mezi oblíbená zařízení wellness center, a to z mnoha důvodů. Působí blahodárně proti stresu a napětí. Dokonce ji doporučují i někteří lékaři jako podpůrnou léčbu při různých onemocněních. Už dávno ale neplatí, že ji využijete jen na veřejných místech. Vířivka je na trhu dostupná i pro domácí využití.

Zajistí vám maximální soukromí

Díky domácí vířivce vám odpadá nutnost návštěvy veřejných wellness center. Zajistíte si tak dostatek soukromí. Takovou vířivku využijete, kdykoliv jen chcete, třeba i o půlnoci. Nikdo vás nebude rušit a můžete si snadno vychutnávat hydroterapeutické masáže. Koupat se můžete sami nebo i ve dvou, a to díky vířivce pro dva. Ta nezabere tolik místa, a přitom přináší stejně kvalitní funkce a využití. Pokud nevíte, jakou vybrat, mezi známé prodejce patří třeba Welldo.cz, který nabízí i možnost vířivky si vyzkoušet na vlastní kůži. Po pořízení vířivé vany vám už nic nebrání vychutnávat si veškeré zdravotní benefity.

1. Problém s nespavostí vyřeší domácí vířivka

Spánek výrazně ovlivňuje naše zdraví a je potřeba si ho dopřávat každý den. Řadu osob ale trápí nespavost nebo nedostatečný spánek, což může dlouhodobě vést ke zdravotním komplikacím. Proto je potřeba, abyste to řešili včas. Jednou z možností je pořídit si domácí vířivku. Pak vám už nic nebrání dopřávat si pravidelné hydroterapie těsně před spaním. Ty uvolní nahromaděný stres a napětí z celého dne a kvalita spánku se rozhodně zlepší.

2. Zlepšení stavu pokožky

Ve vířivce je teplá voda, která se odpařuje. A to přináší řadu benefitů, především pro vaši pokožku. Díky tomu se z těla odplavují toxiny, zároveň se v teplé vodě potíte, čímž se zbavujete odumřelé kůže. To vše zanechává pokožku čistou a zdravou. Teplá voda ale také podporuje krevní oběh a zrychluje metabolismus. Má ale mnohem více účinků, které se dočtete v dalším odstavci.

3. Vhodné pro regeneraci těla

Ať už jste vrcholový nebo rekreační sportovec, určitě jste se už někdy potýkali s bolestí v kloubech nebo se svalovým napětím. Teplo v kombinaci s tlakem vody působí při hydroterapii na konkrétní svalové partie těla a uvolňuje je. Proto je tento typ masáže velmi vhodný při regeneraci po náročné aktivitě. Voda zároveň nadnáší tělo, a tím mu také ulevuje při různých ztuhlostech nebo křečích.  

4. Díky domácí vířivce půjdou kila dolů

Vířivá vana spadá mezi zařízení pro volnočasové aktivity, u kterých sice sedíte, a přesto pro sebe děláte hodně. Neznamená to, že po pár masážích zázračně zhubnete, ale jak jsme už zmínili, vířivka má řadu benefitů, které dohromady podporují to, že se budete ve svém těle cítit lépe. Pokud chcete zhubnout nebo zpevnit tělo, tohle je možný krok, který vám pomůže. V kombinaci se spánkem, zdravějším stravováním a občasným pohybem bude účinek o něco rychlejší.

5. Odplaví veškerý stres celého dne

Dnešní doba nás nutí neustále něco dělat, pracovat a za něčím se hnát. To ale vede k tomu, že jsme neustále vystresovaní. Máme pocit, že nestíháme. Nedokážeme se ani na chvíli zastavit a odpočinout si. Hydroterapie pomůže odplavit nahromaděný stres a napětí z celého dne. Zajistí vám blahodárné masáže, uvolní nejen psychickou, ale i fyzickou stránku těla a dodá vám více energie, kterou využijete zase do dalších dnů.

Klíčová slova: