Dětské kusové koberce mají místo v každé domácnosti

Do dětského pokoje se určitě zaměřte na dětské kusové koberce
  |  Komerční sdělení

Celoplošné koberce z českých domácností pomalu mizí. Češi objevují kouzlo vinylových či plovoucích podlah – snadno se uklízí, nevadí alergikům, i po letech vypadají stále pěkně. Kobercům však definitivně neodzvonilo, mají své místo obzvlášť tam, kde žijí malé děti.

Děti tráví podstatné množství času na zemi. Nejdříve po ní lezou, posléze se po ní učí chodit. V pokročilejším věku si na zemi hrají s autíčky či panenkami. Právě na tohle byly koberce vždycky nejlepší. Měkké a hlavně teplé. Těchto výhod se však s moderními podlahami vzdávat nemusíte, stačí si pořídit koberec kusový.

Kusové koberce se lépe čistí a vyměňují

Víte, co je největší problém celoplošných koberců? Znečištění. Koberec jednou položíte a jen těžko ho pak dolujete zpod nábytku, abyste jej mohli vyčistit. Na řadu přichází různé metody hloubkového mokrého čištění, ale ty nejsou úplně spolehlivé. Na koberci je prostě po letech vidět, jak je zašlý a prochozený.

Kusové koberce tuto nevýhodu odstraňují. Kdykoliv je zvednete a vezmete na zahradu, kde je vyprášíte. Některé se dají dokonce prát v pračce, jiné ručně. A pokud je budete chtít vyměnit, nemusíte kvůli tomu stěhovat veškerý nábytek z místnosti.

Dětské kusové koberce zpestří celou místnost

Do dětského pokoje se určitě zaměřte na dětské kusové koberce. Mají nádherné motivy, jimiž zpestříte každý dětský pokojíček. Takovou klasickou volbou je koberec s motivem silnice nebo herní desky pro Člověče, nezlob se, ovšem u klasiky vůbec zůstávat nemusíte. Krásné jsou koberce se zvířátky, hvězdičkami či mapou světa. Takový koberec dětem může pomoci se vzdělávat. Hlavně na něm však budou v teple.

Mimochodem, velká výhoda kusového koberce je jeho přenositelnost. Když se dítko rozhodne jít si hrát za vámi do obývacího pokoje, může se přemístit i s kobercem a být opět v teple.

Klíčová slova: