Dlažba Presbeton zútulní okolí vašeho bazénu

Jakou dlažbu vyberete?
  |   zajímavost |  Komerční sdělení

Bazén na zahradě je skutečným požitkem, který vám přinese úlevu za parného letního dne. Aby se stal krásnou dominantou vaší zahrady, je třeba se nejen pravidelně starat o jeho údržbu, ale též o jeho okolí. Základem pro to, aby vznikla pomyslná oáza relaxace, je kvalitní dlažba. Při jejím výběru dbáme nejen na vzhled, ale hlavně na technické vlastnosti.

Bazénová dlažba pod drobnohledem

Jelikož je bazén výraznou součástí zahrady, ihned na sebe upoutá pozornost. Proto by měl elegantně zapadat do prostoru a dodržovat jednotný styl exteriéru domu. Z toho důvodu k němu vybíráme odpovídající dlažbu, která musí mít požadované vlastnosti, aby jak esteticky, tak prakticky sloužila dlouhá léta. Dlažby k bazénu jednoznačně pořizujeme z venkovních variant, neboť jsou mimořádně odolné vůči rozdílným teplotám a UV záření. Snesou intenzivní sluneční paprsky i silné mrazy. Na co bychom měli nejvíce dbát, je jejich mrazuvzdornost a voděodolnost. Rovněž přihlížíme také k jejich protiskluzové úpravě.

Sázka na beton se vyplatí

Betonová dlažba splňuje výše jmenované bez zbytku. Díky jejím vynikajícím vlastnostem patří mezi nejpoužívanější materiál, co se týče bazénové dlažby. Dalšími přednostmi jsou cenová dostupnost, minimální údržba a dlouhá životnost. Strukturovaný povrch betonové dlažby splňuje rovněž požadavky týkající se bezpečnosti. Protiskluzová úprava eliminuje riziko nebezpečných pádů. Co je důležité ještě vyzdvihnout, je speciální povrch zabraňující usazování nečistot a prosakování vody. Díky tomu je struktura dlažby chráněna před rozrušením mrazem.

Nespočet barevných provedení, tvarů a dezénů

Betonová přírodní dlažba může mít mnoho podob. Dokáže totiž věrně imitovat přírodní materiály, jimiž jsou dřevo, travertin, vápenec, břidlice, kámen atd. Promyšlená technologie výroby je schopna vytvořit jak přirozené barvy, tak obrysové tvary imitující originály. Betonová směs požadované barevné diferenciace je po vytvrdnutí ošetřena speciální kompozitní látkou. Ta zaručuje stálost barev a struktury povrchu. Navíc dlažba získá hedvábný lesk.

Od dřeva na první pohled nerozeznatelné

Dlažba imitace dřeva je skutečným exkluzivním produktem, jenž vás získá svou elegancí a nadčasovostí. Ačkoliv je od exotických dřevin téměř nerozeznatelná, nabídne vám mnohem lepší funkční vlastnosti. Nevyžaduje takovou péči a její pořizovací cena je o poznání příznivější. Kromě toho lze ve stejném dezénu, jako je dlažba dekor dřeva, pořídit rovněž odvodňovací žlaby, schody, palisády, květináče či travní lemy. Okolí bazénu tak získá kompaktní ráz se vzhledem domu a zahrady.

Když se rozhodnete pro kámen

Kamenná dlažba se dá použít jak kolem bazénu, tak pro další pochozí plochy, jimiž jsou chodníky, cestičky v zahradě a terasy. Dlažební kostky jsou k dostání v imitaci staré kamenné dlažby, pro níž je charakteristický ohlazený kamenný reliéf. Velmi efektně vypadá, pokud nakombinujete různé formáty velikostí. V případě, že váš dům by příliš s kamennou dlažbou ve venkovském provedení nekorespondoval, bude pro vás to pravé travertin dlažba. Ta je přímo ideální k novostavbě či domu moderního pojetí. Travertin má nádhernou kamennou strukturu, která vás ihned zaujme svou elegancí a čistými liniemi. Jelikož je jeho pořizovací cena dosti vysoká, nabízí se opět příjemný kompromis v podobě betonové dlažby imitující tento luxusní kámen. Tato velkoformátová dlažba ve tvaru čtverce či obdélníku je k dostání ve slonovinové nebo šedé barvě. Aby bylo okolí bazénu dovedeno k dokonalosti, v sortimentu nechybí ani minimalisticky střižené lemy, vnější a vnitřní bazénové rohy.

Klíčová slova: