Dokonalé italské těstoviny: Stačí vám jen tři ingredience

Na přípravu jedné z nejlepší italských omáček na těstoviny potřebujete jen rajčata, cibuli a máslo
  |   zajímavost

Dobré jídlo nemusí být nutně složité. Platí to dokonce i o pravých italských těstovinách. Jeden recept na těstovinovou omáčku se v Itálii přenáší z generace na generaci, přípravu zvládnete za pár minut.

Italská kuchařka Marcella Hazan sdílela její oblíbený recept na těstoviny a sama podotkla, že kvůli tomu, abyste doma vytvořili dokonalé jídlo, nemusíte v kuchyni strávit hodiny a ani se zabývat složitými recepty.

Jeden z těch nejlepších receptů na těstovinovou omáčku prý totiž připravíte ve chvilce a s pouhými třemi ingrediencemi a nepatří mezi ně žádné předpřipravené omáčky na špagety, které si můžete koupit v supermarketu.

Tento recept je tedy nejen velmi chutný, ale také mnohem zdravější než průmyslově zpracované omáčky.

Marcella Hazan se narodila v Itálii v roce 1924, studovala kulinářské umění v New Yorku. Za svůj život napsala velké množství kuchařek plných tradičních italských receptů, které zvládne naprosto každý.

Jedním z jejích nejoblíbenějších receptů vůbec se stala omáčka na těstoviny, složená pouze ze tří ingrediencí; jsou jimi:

  • rajčata v plechovce
  • cibule
  • kousek másla

Tento recept spatřil světlo světa v psané formě v roce 1992 a ustál test času. Klíčem je nechat směs probublávat o něco déle a kontrolovat ji.

Stačí jen nakrájet cibuli na malé kousky, lehce ji osmažit na rozpuštěném másle, přidat rajčata a nechat omáčku probublávat zhruba 30 až 45 minut, záleží na tom, kolik času máte na přípravu, můžete ji povařit i jen 15 minut, ale výsledek zkrátka nebude takový.

Čím déle necháte omáčku probublávat, tím lepší bude výsledná chuť, překračovat 45 min. se ale nedoporučuje.

„Žádný jiný recept vám nedovolí ochutnat pravou Itálii tak jako poctivě připravená těstovinová omáčka s rajčaty,“ uvedla Hazan v jedné ze svých kuchařek.

Zdroj: Mirror

KAM DÁL: Pozor na tento nápoj. Je volně dostupný, ale u dětí může vyvolat vážné zdravotní problémy.

Klíčová slova: