Domácí postřik na plevel: Zbavte se nechtěného porostu lehce a levně

K výrobě domácího postřiku na plevel vám stačí pouze ocet, sůl a jar
  |   zajímavost

Existuje celá řada postřiků na plevel, které si můžete zakoupit v zahradnictví nebo v květinářství. Ty ale mohou obsahovat nebezpečné chemikálie a zároveň jsou zbytečně drahé. Tomu domácímu se zkrátka nic nevyrovná.

Spolu s příchodem jara začíná zahrada znovu ožívat. Vykvétají první jarní květiny, ale zároveň se také vrací nejrůznější druhy plevelu. Ten sice můžeme lehce vyplít zahradní motyčkou tak, aby byl náš záhon opět úhledný. Někdy ale pouhé pletí nestačí.

Plevely mají nepříjemný zvyk se znovu objevovat na místech, odkud jsme je před několika dny vytrhli.

To platí bohužel dokonce i v případě, kdy je vytrhneme i s kořínky. Navíc se plevel někdy objevuje i ve spárách mezi venkovními dlaždicemi a na dalších velmi těžko dostupných místech, ze kterých ho lze odstranit velmi těžce.

Řešením může být postřik na plevel. Nemusíte za něj ale utrácet stovky korun. Můžete si ho totiž vyrobit doma, lépe a levně. Na zbavení se plevelu na zahrádce vám totiž možná ani jedna láhev zakoupeného postřiku nebude stačit, to samozřejmě záleží na velikosti vaší zahrady.

Doma si ale můžete vyrobit postřik na plevel ve velkém množství a pokud máte velkou zahradu, tak se vám to pořádně vyplatí.

Ingredience

  • 3,5 litru octa
  • 200 g soli
  • dvě lžíce jaru

Postup

Stačí tyto ingredience smíchat dohromady a uložit si je do kanystru. Následně můžete vždy část postřiku nalít do lahve se sprejovým uzávěrem a posprejovat s ním místa, kde se plevel běžně vyskytuje.

Postřik plevelu je nutné pravidelně opakovat.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Zahrada v dubnu: Na co nesmíte zapomenout, aby byla úroda perfektní?

Klíčová slova: