Jak si vybrat pohodlné a stylové boty? Průvodce aktuálními trendy

Jedním z podzimních trendů jsou i tenisky
  |   komerční sdělení |  Komerční sdělení

Výběr těch správných bot může být pořádným oříškem. Nejdůležitější je, aby se vám v nich dobře chodilo, existuje ale ještě několik dalších faktorů, na které bychom při výběru rozhodně neměli zapomínat. 

V mládí, když nám ještě noha rostla, věnovala většina z nás při výběru bot největší pozornost jejich velikosti. Nohu jsme si přeměřovali několikrát do roka a každé boty jsme si nejdříve v klidu vyzkoušeli, abychom se přesvědčili o tom, že nám dobře sedí.

V dospělosti nám noha sice už neroste, to ale neznamená, že bychom měli výběr toho správného čísla nebo jejich zkoušení upozadit. Tím největším problémem při výběru bot totiž bývá jejich špatná velikost.

Proč neuspěchat výběr velikosti bot?

Řada z nás totiž slepě sahá po jednom čísle a ostatní velikosti nezkouší. Číslování bot se ale může u řady značek obuvi velmi lišit. To, že mají v obchodě skladem číslo bot, na které jste zvyklí, tedy rozhodně neznamená, že byste je měli jen popadnout a odejít. Nikdy není na škodu vyzkoušet si také o číslo menší a o číslo větší obuv, abyste zjistili, zda vám u dané značky obuvi nesedí lépe jiná velikost.

Špatně padnoucí boty nám totiž mohou způsobit celou řadu nepříjemných problémů, mezi které patří mozoly, vbočené palce i kuří oka.

Jaké boty se hodí na procházku, ale i do města?

Při výběru bot bychom ale neměli zapomínat ani na jejich vzhled. Je totiž důležité se zamyslet nad tím, kam chcete daný pár obuvi nosit a k čemu. Inspirovat se můžete ale i aktuálními trendy třeba na https://answear.cz/m/geox.

Jedním z favoritů letošního podzimu jsou lodičky a polobotky na vysoké platformě, které skvěle vypadají a krásně doplní například večerní róbu, ale na procházku parkem asi nebudou to pravé ořechové. Nejdříve je tedy potřeba si promyslet, jestli chcete boty na dlouhé chození, či spíše na speciální příležitosti.

Mezi letošními trendy nechybí ani klasické tenisky, které jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí nový pár obuvi využít jak na procházky, tak i do města. Vypadají skvěle i v kombinaci s podzimním kabátem nebo sakem a přidají vašemu vzhledu na ležérnosti. Podívat se můžete mimo jiné i na legendární značku tenisek converse na answear.cz, které se hodí opravdu ke všemu.

Je tu ale i něco pro milovníky klasiky. Do módy se totiž vrací i vyšší kozačky na podpatku nebo polobotky s otevřenou patou.