Jednoduchý recept na dokonale křupavé pečené brambory

Klíčem k dokonale křupavým bramborám je jejich předvaření, ale i průběžné otáčení
  |   zajímavost

Žena prozradila, jak dosáhnout perfektně křupavých brambor lehce a levně. Dokonce nepotřebujete ani mouku nebo sádlo. Stačí vám jen jedna levná ingredience, kterou má doma v kuchyni asi každý z nás.

Ellie, která žije v Londýně, na svém profilu na sociální síti sdílela, jak dosáhnout dokonale křupavých brambor dokonce i bez mouky nebo kachního tuku. Ellie prozradila, že stejného výsledku lze dosáhnout i pouhým použitím běžných rostlinných olejů, které má ve spíži téměř každý.

Klíčem je předvaření brambor, ale i načasování.

„Nejdříve si předehřejte troubu na 180 °C. Dále si pak připravte hluboký pekáč na smažení brambor a nalijte do něj jeden nebo dva centimetry nějakého rostlinného oleje,“ prozradila žena svým sledujícím.

Jedním z nejdůležitějších kroků je podle Ellie brambory předem uvařit, to vám pomůže docílit dokonale křupavého povrchu brambor.

„Nejdříve uvařte brambory ve vroucí vodě, přesvěčte se vidličkou, že jsou měkké, a poté je teprve nakrájejte na čtvrtky,“ pokračovala Ellie.

„Dejte pekáč s olejem do trouby, počkejte, až bude olej v pekáči rozpálený, a teprve v ten moment dejte brambory na pekáč. Na pekáči je osolte a opepřete, můžete k nim i přihodit snítku rozmarýnu nebo pár stroužků česneku, které je krásně ovoní,“ dodala.

K tomu, abyste dosáhli dokonale křupavé přílohy, je podle Ellie nutné brambory každých 15 minut otočit do té doby, než budou opečené dozlatova. Tak se vám podle kulinářské nadšenkyně podaří docílit těch nejlepších pečených brambor ve vašem životě a to stojí za zkoušku.

 

@ellieeatsinlondon Crispy roast potatoes - no duck fat or flour is used in this recipe  #vegan #roastpotatoes #potatotiktok #potato #sunday ♬ Food - Densky9

 

 

Zdroj: TikTok/@ellieeatsinlondon

KAM DÁL: Dívka sdílela, jak ji změnila anorexie. Není to hezký pohled.

Klíčová slova: