Námraza na autě: Zbavte se jí během několika vteřin. Pomůže vám sáček a obyčejná voda

S námrazou vám pomůže i obyčejný ocet
  |   zajímavost

Nastává období každodenního odstraňování námrazy z okýnek u auta, které nemá v oblibě asi nikdo z nás. Naštěstí ale existuje celá řada tipů a triků, které vám pomohou zbavit se námrazy na oknech do několika sekund, a to i bez použití škrabky.

V momentě, kdy ráno chvátáme do práce, se zkrátka nikomu z nás nechce trávit několik dlouhých minut seškrabáváním námrazy a napadaného sněhu z okýnek u auta, často ale zkrátka nemáme jinou možnost.

Naštěstí ale existuje i celá řada tipů a triků, které vám pomohou tento proces značně urychlit, dokonce ani nebudete potřebovat škrabku.

Mrazicí sáček

Jedním z těch nejjednodušších způsobů, jak odstranit námrazu z okýnek u auta, je použití mrazicího sáčku, jak na svém webu uvádí The Sun.

Postačí vám pouze mrazicí sáček se znovuuzavíratelným zipem nebo klasický mrazicí sáček a horká voda. Stačí jen sáček, který máte zrovna po ruce naplnit teplou vodou a zavřít ho pomocí zipu či jeho horní část zauzlovat.

Poté z vašeho vozu nejdříve oprašte napadanou vrstvu sněhu a poté přiložte sáček přímo na námrazu na oknech, která zmizí jako mávnutím kouzelného proutku.

Ocet a námraza

Námrazu je sice možné pomocí sáčku s teplou vodou odstranit z oken vašeho vozu během několika vteřin, ještě lepší je ale předejít tomu, aby se na vašem autě utvořila. S tím vám pomůže směs octa a vody, jak na svém webu uvádí Express. Stačí jen si pořídit láhev se sprejovým uzávěrem, smíchat vodu s octem v poměru 1:1 a směs nalít do láhve.

Poté už jen stačí octovou směs nasprejovat na okna vašeho vozu den předem.

Prostěradlo a fólie

Dalším účinným způsobem, jak zabránit zformování námrazy na oknech vašeho vozu, je fólie proti námraze, kterou stačí umístit na přední sklo a postranní okénka a máte hotovo.

Pokud doma ale nemáte fólii, nezoufejte, skvěle ji v případě nouze nahradí i staré prostěradlo. Stačí ho jen složit zhruba do velikosti ochranné fólie proti námraze a umístit ho na vůz stejným způsobem.

Zdroj: The Sun, Express

KAM DÁL: Jak si udržet mladistvý vzhled: Vyhněte se povolené kůži a pigmentovým skvrnám na rukou.

Klíčová slova: